Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova: "Guvernul nu apără drepturile românilor plecaţi în străinătate"

Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova: "Guvernul nu apără drepturile românilor plecaţi în străinătate"

Partidul Social Democrat a lansat, cu sprijinul Partidului Socialiştilor Europeni, o petiţie adresată Parlamentului European, pentru crearea unui cadru legal care să asigure drepturi egale pentru românii care merg la muncă în alte state europene. Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, susţine petiţia, reclamând că Guvernul României nu îşi apără cetăţenii plecaţi la muncă şi dând ca exemplu situaţiile recente când, în plină pandemie de coronavirus, zeci de mii de români au plecat înghesuiţi şi au fost afectaţi de "reacţiile întârziate" ale Ministerului Muncii. "Cine le apără drepturile românilor plecați la muncă în străinătate? Dacă Guvernul României nu poate, să îi apărăm noi, semnând Petiția adresată Parlamentului European!", a transmis Toader.

"Am văzut cu toții condițiile în care, în plină pandemie, când piețele muncii din multe state europene erau blocate, un număr important de lucrători români au fost transportați la munci sezoniere în unele state ale UE. Bineînțeles, cu acorduri agreate între statele respective și Guvernul României! Transportați înghesuiți, fără a fi în prealabil testați, românii plecați la muncă s-au lovit, în unele state, și de condițiile precare de trai oferite de angajatorii străini!", a afirmat Bogdan Toader, într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de Facebook.

"Guvernul României nu s-a interesat de soarta lor, iar reacțiile întârziate ale Ministerului Muncii, condus de liberala Violeta Alexandru, au venit abia după ce sute de oameni s-au îmbolnăvit de coronavirus, iar unii dintre aceștia au și decedat, în țări străine! Cu sprijinul europarlamentarilor Partidului Social Democrat, vom depune în Parlamentul European o petiție pentru apărarea drepturilor lucrătorilor români în Uniunea Europeană! Românii nu trebuie tratați ca națiune de rang inferior în statele membre ale Uniunii Europene! Să demonstrăm că putem reacționa, pentru a veni în ajutorul cetățenilor României! De aceea, vă invit să citiți și să semnați petiția inițiată de PSD, cu sprijinul PES activists Romania!", a mai transmis preşedintele PSD Prahova. Petiţia e disponibilă pe site-ul formaţiunii politice.

Image
Image
Image