Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova: "Oamenii ies în stradă din cauza bâlbâielilor Guvernului"

Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova: "Oamenii ies în stradă din cauza bâlbâielilor Guvernului"

Preşedintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, a declarat că protestele anti-restricţii derulate în ultimele zile în ţară vin ca o consecinţă a „bâlbăielilor Guvernului” şi a lipsei de claritate şi de predictibilitate, acesta respingând ideea că manifestaţiile ar fi coordonate politic. El însuşi revenit recent după infectare, parlamentarul spune că unele manifestaţii „au fost exagerate”, dar şi că îngrădirea dreptului la proteste „ar face şi mai mult rău”.

„Este dreptul oamenilor să protesteze. Bâlbâielile Guvernului au dus la această neîncredere în măsuri. Nu e vorba de altceva decât neîncrederea lor în măsuri, faptul că nu se cunosc specialiştii care iau aceste măsuri, faptul că ni se spune că masca protejează, dar avem pe piaţă şi unele mai puţin eficiente, de exemplu în unele ţări europene e recunoscut doar modelul cu FP-II. Toate bâlbâielile au dus la neîncrederea în măsuri, iar neîncrederea în măsuri a dus la ce se vede astăzi. Sincer, mi se pare un pic exagerat modul de protest, dar îngrădirea acestui drept, cel de a protesta, ar face şi mai rău”, a declarat preşedintele PSD Prahova.

„Faptul că am văzut mulţi deontologi, cu ghilimelele de rigoare, spunând «vai, domn’e, ia uitaţi ce fel de oameni protestează!» nu ar trebui să conteze. Contează că oamenii simt nevoia să facă acest lucru şi este ceva venit de la sine, nu sunt puşi de cineva să protesteze, nu sunt plătiţi. Dacă în alte vremuri puteam să spunem «PSD a scos oamenii în stradă» sau «PNL a scos oamenii» sau spuneam «multinaţionalele şi băncile» sau nu mai ştiu cine, acum nu se mai aplică, sunt oameni de diferite generaţii, diferite culturi, diferite religii, diferite pregătiri. Pur şi simplu sunt oameni complet diferiţi, care protestează pentru că nu mai suportă, nu au o predictibilitate. Toate aceste lucruri duc spre astfel de manifestaţii. Şi nu suntem singura ţară”, a adăugat deputatul Bogdan Toader.

Image
Image
Image