Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, anunță un proiect pentru a veni în sprijinul patronilor de terase din Ploiești

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, anunță un proiect pentru a veni în sprijinul patronilor de terase din Ploiești

Consilierii locali ploieșteni din partea PSD vor să inițieze un proiect de hotărâre care să prelungească perioada în care patronii de terase din Ploiești beneficiază de facilități la plata chiriei. Chiar dacă, de ieri, aceste unități și-au putut relua activitatea, restricțiile încă în vigoare și pierderile deja suferite îi fac pe mulți să se teamă că nu vor putea susține afacerea de acum înainte.

"Pentru clienții teraselor și ai unităților de cazare din zonele turistice ale Prahovei este un început de reintrare în normalitate. Este adevărat, diferită față de cea de dinainte de pandemie!  Pentru agenții economici, însă, situația nu va fi tocmai ușoară. Nu mai discută nimeni despre profit, ci despre supraviețuirea afacerilor din domeniu. Mulți dintre cei aproximativ 5.000 de angajați din unitățile HoReCa ale județului nostru se tem în continuare pentru locurile lor de muncă. Prin noile reguli impuse de autoritățile naționale, cheltuielile sunt extrem de mari și, în unele cazuri, se pune problema renunțării la o parte a salariaților!  Operatorii economici au nevoie în continuare de ajutor, iar, la Ploiești, consilierii locali social-democrați vor iniția un proiect de hotărâre prin care chiriile plătite pentru terasele amplasate pe teritoriul municipiului să fie diminuate până la finalul acestui an", a anunțat Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

Acesta este de părere că în continuare "este nevoie de sprijinirea acestor firme, în limitele legii, astfel încât să nu avem o creștere a numărului societăților care își închid porțile și își trimit oamenii în șomaj!" 

Sursa foto: Facebook/ Bogdan Toader

 

Image
Image
Image