Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: “În stare de urgență sau în stare de alertă, ministrul liberal al Educației... gafelor bagă în criză învățământul românesc!”

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: “În stare de urgență sau în stare de alertă, ministrul liberal al Educației... gafelor bagă în criză învățământul românesc!”

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a ieșit cu un atac dur la ministrul liberal al Educației, Monica Anisie. Șeful organizației județene a Partidului Social Democrat a poziționat-o pe Anisie chiar pe un “podium al ineficienței și al gafelor cu care ne-au obișnuit miniștrii liberali”, făcând referire la greșelile făcute de ministrul Educației de la debutul epidemiei de coronavirus pe teritoriul României.

Astfel, Bogdan Toader arată, într-o postare pe pagina sa de socializare: “În stare de urgență sau în stare de alertă, ministrul liberal al Educației... gafelor bagă în criză învățământul românesc! Ministrul liberal al Educației, Monica Anisie, se conformează și nu se dezice niciun moment de rolul Guvernului Orban - de a induce o confuzie și mai mare în rândul românilor, afectați deja extrem de mult de crizele generate de noul coronavirus. Fără îndoială, Anisie se află pe podiumul ineficienței și al gafelor cu care ne-au obișnuit miniștrii liberali. Dar ce așteptări să avem de la un membru al unui Executiv fără program de guvernare? Punctual, ce a însemnat până acum «reforma învățământului românesc», în pandemie, sub Monica Anisie?

• Deși pandemia era pe punctul de a se extinde în mai toate județele României, Monica Anisie nu voia să închidă școlile!

• Voia să cheme la școală cadrele didactice, imediat după declanșarea epidemiei de SARS CoV-2 în România, existând riscul major de infectare! A dat înapoi abia după reacțiile virulente venite din partea sindicatelor din învățământ.

• Bâlbele Guvernului Orban s-au multiplicat, deși așa ceva părea prea puțin posibil, prin vocea ministresei Anisie, în momentul promovării învățământului prin intermediul cursurilor online, fără să țină cont de lipsa condițiilor din mediul rural și din școlile sărace din orașe! 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie şi nu pot urmări cursurile online, astfel restrângându-se dreptul la educație!

• Monica Anisie, cel mai slab ministru al Educației pe care l-a avut vreodată România, a demonstrat că habar nu are cum funcționează o tabletă sau un calculator! Existența unui dispozitiv nu înseamnă și conexiunea la internet, doamna ministru!

• Prinsă în corzi, a cerut sprijin de la Biserica Ortodoxă Română pentru dotarea elevilor din familiile defavorizate cu tablete şi laptop-uri, deși Ministerul Educației ar trebui să ia măsuri în acest sens! Este rușinos ca scrisoarea transmisă Patriarhiei Române să fie plină de greşeli de exprimare!

• A ajuns astfel ca ministrul liberal să confirme necesitatea implementării programelor Partidului Social Democrat, prin care s-a propus alocarea de fonduri pentru achiziția de laptopuri destinate elevilor din familii cu venituri reduse

• Monica Anisie are două variante la dispoziție, pentru binele învățământului românesc: să demisioneze sau să fie destituită!”, a precizat președintele Organizației Prahova a PSD.

Image
Image
Image