Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, acuză Guvernul Orban că-și bate joc de părinți, punându-i să le asigure din fonduri proprii măști copiilor care merg la școală

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, acuză Guvernul Orban că-și bate joc de părinți, punându-i să le asigure din fonduri proprii măști copiilor care merg la școală

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova și al Consiliului Județean, dar și candidatul propus de PSD - PPU-SL - Pro România pentru conducerea CJ Prahova, a reacționat sâmbătă, într-o postare pe Facebook, la informația apărută în spațiul public, cum că părinții vor fi nevoiți să le asigure copiilor, la școală, necesarul de măști de protecție, pentru că de la stat vor primi doar elevii din categorii defavorizate.

Toader îi acuză pe liberali că nu pot gestiona situația și încearcă să paseze responsabilitatea în teritoriu: "Bătaie de joc pentru părinţii din Prahova! Haosul guvernamental ne pune copiii în pericol! Cu două săptămâni înainte de începutul anului şcolar, Guvernul Orban şi liberalii transmit părinţilor că vor avea cheltuieli consistente de făcut, pentru a asigura copiilor minim două măşti pe zi obligatorii la şcoală. Primarii sunt şi ei anunţaţi că vor trebui să facă rost de bani pentru a acoperi incapacitatea Guvernului de a organiza derularea cursurilor în condiţii de siguranţă! Cum se vor întâmpla concret toate acestea nimeni nu este în stare să spună, pentru că obiceiul Guvernului Orban și al PNL este să paseze altora responsabilitățile pe care ei nu sunt în stare să și le asume."

În același timp, remarcă Bogdan Toader în postarea publicată pe Facebook sâmbătă seară, "instituţiile direct responsabile aflate în coordonarea Prefecturii Prahova - Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Publică - habar nu au în ce condiţii vor merge copiii la şcoală din 14 septembrie, având în vedere că nu există la această oră niciun fel de evaluare a resurselor financiare pentru asigurarea dezinfectanţilor, a măştilor, nu se ştie nimic despre tabletele promise copiilor din Prahova, nimeni nu vorbeşte despre mecanismul de asistenţă medicală ce ar trebui să asigure intervenţia la şcoli în caz de necesitate".

Președintele PSD Prahova concluzionează că "Guvernul PNL forțează deschiderea școlilor, chiar dacă nu există condiții de siguranță sanitară pentru toți elevii și toate cadrele didactice,  cu scopul de a justifica organizarea alegerilor locale, două săptămâni mai târziu, în aceleași unități de învățământ! Acesta este ordinul politic, așa înțelege PNL să profite electoral, iar aparatul de executanți din Prahova nu face decât să-l pună în practică! În orice condiții și cu orice preț".

(P)

 

Image
Image
Image