Camera Deputaţilor: Părinţii îşi pot lua zile libere şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă

Camera Deputaţilor: Părinţii îşi pot lua zile libere şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Părinţii îşi pot lua zile libere şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, au decis miercuri deputaţii, prin adoptarea proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Potrivit AGERPRES, proiectul, care a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare şi adoptat în unanimitate, urmăreşte extinderea aplicării actului normativ de bază şi pe perioadele vacanţelor şcolare în situaţia în care este decretată stare de urgenţă.

Conform proiectului, se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, inclusiv pe perioada vacanţelor şcolare, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţamânt şi a unităţilor de educaţie antepreşcolară, ca urmare a stării de urgenţă decretate în condiţiile legii.

Potrivit unui amendament, prin excepţie, în anul 2020 aceste prevederi se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la finalizarea cursurilor şcolare aferente semestrului II. Pot beneficia de aceste prevederi părinţii care au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ, sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

Camera Deputaţilor este decizională în cazul acestui proiect de lege, care a fost adoptat de Senat.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă editiadedimineata.ro.

Image