Candidaturile PER Prahova la Consiliul Judeţean, respinse de Biroul Electoral. S-a pronunţat şi Curtea de Apel

Candidaturile PER Prahova la Consiliul Judeţean, respinse de Biroul Electoral. S-a pronunţat şi Curtea de Apel

Candidaturile pentru Consiliul Judeţean Prahova depuse de Partidul Ecologist Român au fost refuzate, pe motiv că lista de candidaţi a fost trimisă tardiv la Biroul Electoral. Formaţiunea politică a contestat decizia la Tribunalul Prahova şi Curtea de Apel Ploieşti, însă fără succes.

Biroul Electoral Judeţean a respins lista de candidaţi depusă de PER, argumentând că modul de depunere nu a respectat întocmai legislaţia. În hotărârea luată în unanimitate, membrii BEJ au arătat că Partidul Ecologist a trimis pe email un exemplar al listei de candidaţi "fără respectarea cerinţelor de depunere a dosarelor de candidatură pe suport informatic astfel cum prevede Hotărârea nr. 2/2020 a AEP, respectiv fără semnătură electronică". Formaţiunea a adus ulterior şi lista tipărită şi semnată, însă pe 19 august, la 13 ore după ce expirase termenul de depunere a candidaturilor, mai arată reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean nr. 31 Prahova.

Dezamăgiţi că nu li se permite să candideze, din cauza unei semnături electronice, reprezentanţii PER au contestat la Tribunalul Prahova hotărârea Biroului Electoral, însă fără succes. Au mers mai departe, însă Curtea de Apel Ploieşti a respins apelul, ca nefondat, în data de 24 august, ceea ce face definitivă hotărârea de respinere a candidaturilor.

În schimb, PER va avea candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova. De asemenea, la Consiliul Local Ploieşti, PER a reuşit să trimită la timp lista de candidaţi, ba chiar a fost unul dintre cele doar patru partide cu liste complete depuse, însă n-a mai rămas în această situaţie după ce Biroul Electoral Municipal a verificat dosarele şi a respins câţiva dintre candidaţi.

Image
Image
Image