fbpx

Ciolacu, după consultări: Ori se creează o majoritate pentru guvern, ori se va crea una pentru alegerile anticipate

Ciolacu, după consultări: Ori se creează o majoritate pentru guvern, ori se va crea una pentru alegerile anticipate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că social-democrații văd mai probabilă o majoritate pentru alegerile anticipate. Totodată, acesta a spus că, pentru a trece peste actuala criză, „tot ce nu va putea face Guvernul, va face Parlamentul”.

Potrivit Digi24.ro, Marcel Ciolacu a spus că i-a transmis, luni, președintelui Klaus Iohannis că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar.

„România se află într-o criză socială, într-o criză economică și într-o criză sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă, România nu va putea depăși această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul nostru de vedere, al PSD, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea crea în acest moment o majoritate”, a spus Ciolacu, după consultările de la palatul Cotroceni.

„L-am asigurat și pe președinte că românii nu vor fi abandonați. Tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de către Parlament României, iar parlamentarii PSD, cle mai mare grup parlamentar din Parlamentul României, din acest moment vor lucra 24 de ore din 24. Deja am depus în Birourile Permanente, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, solicitările pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze”, a mai spus Ciolacu.

Președintele PSD speră ca săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare legea să meargă la promulgare. Ciolacu a dat asigurări că vor fi preluate toate solicitările Guvernului pentru a depăși pandemia, criza sanitară, economică și socială.

 

Sursă Digi24.ro.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.