Conducerea Senatului o sancționează pe Diana Şoşoacă. Senatoarea nu mai reprezință instituția pe o perioadă de trei luni

Conducerea Senatului o sancționează pe Diana Şoşoacă. Senatoarea nu mai reprezință instituția pe o perioadă de trei luni

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni 26 aprilie a.c., ca senatoarea Diana Şoşoacă să fie sancționată cu avertisment scris. Potrivit HotNews.ro, decizia vine după ce Comisia Juridică a recomandat printr-un raport scris sancționarea acesteia pentru nepurtarea măștii în sala de plen, pentru discurs homofob și extremist, dar și pentru încălcarea legilor și a ”normelor de bun-simț”.

"Decizia Biroului permanent a fost de a accepta această sancţiune, un avertisment scris la adresa doamnei senatoare Diana Iovanovici Şoşoacă. Acest avertisment scris a fost aprobat în Biroul permanent, va fi citit şi în şedinţa de plen a Senatului de astăzi. Doamna senatoare are la dispoziţie 15 zile să conteste această decizie", a declarat preşedintele Senatului, Anca Dragu, potrivit sursei citate.

Sancțiunea atrage după sine imposibilitatea senatorului Diana Şoşoacă de a reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Comisia Juridică a elaborat un raport în care susține că "încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției, cu toate responsabilitățile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”.

Sursă foto stirileprotv.ro.

Image
Image
Image