Conducerea USR Prahova a fost invalidată de Biroul Naţional

Conducerea USR Prahova a fost invalidată de Biroul Naţional
Cristian Apostol (stânga) s-a numărat printre cei care au contestat alegerea lui Mihai Poliţeanu (dreapta) în funcţia de preşedinte al USR Prahova, reclamând că procedura de vot a fost nestatutară (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Continuă scandalul în USR Prahova! Aleasă la finalul lunii iulie dar contestată, noua conducere a organizaţiei judeţene a fost invalidată de Biroul Naţional. Automat, devin nule toate hotărârile din ultima lună, incelusiv cele de excludere din partid a consilierilor USR Ploieşti care iniţiaseră un proiect de hotărâre pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului Magdalena Trofin.

Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România a răspuns la sesizarea depusă pe 26 iulie de mai mulţi membri din organizaţia Prahova, anunţând că anulează alegerile interne desfăşurate în perioada 22-24 iulie, pe motiv că acestea au încălcat statutul partidului. Astfel, conducerea USR Prahova aleasă în urmă cu aproximativ o lună, avându-l preşedinte pe deputatul Mihai Poliţeanu, a fost invalidată şi, odată cu această decizie, toate hotărârile din această perioadă devin nule.

Printre acestea se număra şi excluderea a trei consilieri locali din Ploieşti, cei care iniţiaseră, alături de liberali, un proiect de hotărâre pentru schimbarea colegei lor de partid Magdalena Trofin din funcţia de viceprimar.

Imediat după alegerile interne, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cristian Apostol, anunţa depunerea unei contestaţii, alături de mai mulţi colegi, invocând că alegerile fuseseră viciate şi că doar un număr restrâns de membri, din câteva filiale locale, apucaseră să voteze.

Până la o analiză mai amplă şi o nouă decizie oficială, activitatea USR Prahova urmează să fie coordonată direct de Biroul Naţional, se mai arată în decizia din 30 august, semnată de preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image