Cum explică aleșii locali ai PSD votul privind finanțarea pentru racordarea cartierului Mitică Apostol la canalizarea Ploieștiului

Cum explică aleșii locali ai PSD votul privind finanțarea pentru racordarea cartierului Mitică Apostol la canalizarea Ploieștiului

După scandalul de ieri, din Consiliul Local, și atacul lansat de consilierii locali ai PNL, social-democrații au transmis, și ei, un comunicat de presă în care explică poziția avută cu privire la amendamentul PNL privind direcționarea integrală a investițiilor APA NOVA către racordarea canalizării din cartierul Mitică Apostol la rețeaua orașului.

Consilierii locali ai PSD Ploiești acuză "fariseismul sau de lipsa de știință a colegilor din PNL", care, în opinia lor, "mimează interesul pentru problemele Ploieștiului, propunând investiții nebazate pe studierea temeinică a legislației în vigoare".

"Propunerea de racordare a cartierului Mitică Apostol la canalizarea municipiului Ploiești a fost făcută de viceprimarul Cristian Mihai Ganea în urmă cu o lună de zile. După discuții cu reprezentanții APA NOVA  s-a constatat că propunerea ca toate investițiile APA NOVA să fie direcționate spre canalizarea din Mitică Apostol încălca termenii contractului încheiat cu foarte mult timp în urmă.

În urma negocierilor, s-a stabilit ca racordarea canalizării din cartier la cea a municipiului să fie făcută etapizat, fiind inclusă deja în planul de investiții multianual al APA NOVA.

Consilierii locali ai PSD Ploiești își reafirmă disponibilitatea de a identifica cele mai bune soluții menite să racordeze la utilități toate gospodăriile din cartierul Mitică Apostol. Cerem doar ca aceste soluții să fie bazate pe respectarea prevederilor legale și  să nu fie unele electorale, inventate din dorința de a atrage voturile unor cetățeni care așteaptă de prea mult timp să fie considerați ploieșteni get-beget!", au transmis consilierii municipali.

Aceștia l-au cerut liberalilor "să accepte că respectarea legii trebuie să fie atributul fiecărui ales local" și le-au cerut să facă publice "planurile CONCRETE ale PNL PLOIEȘTI pentru modernizarea cartierului Mitică Apostol". "Nu de alta, dar nu am văzut nicio poziție oficială a aleșilor liberali în momentul în care Guvernul Orban a decis sistarea finanțărilor prin Fondul Național de Dezvoltare și Investiții, program prin care fusese deja semnat proiectul în valoare de 39 de milioane de lei pentru asfaltarea cartierului Mitică Apostol!", au mai transmis, vineri seară, consilierii PSD.

 

Image
Image
Image