Deputatul de Prahova Mihai Poliţeanu, chemat în judecată după o postare pe Facebook despre interlopi, consilieri locali şi geopolitică

Deputatul de Prahova Mihai Poliţeanu, chemat în judecată după o postare pe Facebook despre interlopi, consilieri locali şi geopolitică

Consilierul ploieştean social-democrat George Botez a anunţat că îl va chema în judecată pe deputatul Mihai Poliţeanu, preşedintele USR Prahova, după ce parlamentarul a publicat un mesaj dur pe Facebook, în care acuza că reprezentanţii PSD şi ai PNL sunt "servitorii clanurilor interlope". Totul a plecat de la un proiect aprobat în Consiliul Local, prin care a fost ridicată o restricţie de construire în zona fostei platforme industriale a Dorobanţul.

Forul legislativ a aprobat, în şedinţa de miercuri, un plan urbanistic zonal, care permite construirea unui bloc cu regim subsol plus parter plus şase etaje. Într-un mesaj publicat pe contul oficial de Facebook, Mihai Poliţeanu a reclamat că proprietarii, cei care au solicitat aprobarea planului urbanistic, fac parte dintr-un clan interlop "ai cărui membri au fost anchetați și condamnați de-a lungul timpului pentru cămătărie și prostituție, infracțiuni de șantaj, înșelăciune, violențe sau constituire de grup criminal organizat". Parlamentarul mai spune că unul dintre cei doi a beneficiat de o locuinţă socială de la Primărie acum câţiva ani, iar acum îşi construieşte un bloc cu şase etaje. Pentru faptul că au aprobat documentaţia, Poliţeanu susţine că toţi consilierii care au votat în şedinţa de miercuri au sprijinit interlopii. În mesajul iniţial, deputatul USR Prahova i-a acuzat pe consilierii de la PNL şi PSD, apoi s-a lămurit că hotărârea a fost adoptată cu voturile liberalilor şi ale celor de la ALDE.

Judecând la rece, interlopi sau nu, se ridică întrebarea dacă e Consiliul Local instituţia abilitată să se propunţe asupra modului în care au făcut bani unele persoane. În apărarea lor, consilierii din comisia internă de urbanism au declarat că documentaţia care le-a fost prezentată, trecută anterior şi prin comisia judeţeană de avizare, a fost elaborată corect şi că, în opinia lor, nu exista un motiv întemeiat pentru respingerea proiectului de hotărâre. O altă reacţie a venit din partea consilierului George Botez, unul dintre cei doi aleşi locali ai PSD din acest mandat, care a anunţat, tot într-un mesaj publicat pe Facebook, că îl va da în judecată pe Mihai Poliţeanu. Botez a ironizat mesajul iniţial al lui Poliţeanu, care, într-un amalgam de jigniri, îi băgase în aceeaşi oală pe interlopi, pe consilierii PSD, pe cei de la PNL, pe primarul Volosevici şi pe reprezentanţii Petrotel-Lukoil.

"Ce faceți dumneavoastră cu PNL-ul în alcovul iubirilor politice este fix treaba dumneavoastră. Puteți să vă pupați, să vă ciomăgiți sau orice altceva vă produce satisfacție de orice natură. Personal nu-mi pasă (...) În schimb, atunci când împroșcați cu noroi și minciuni oameni care nu merită așa ceva, simt nevoia să vă corectez și să vă dau în judecată. Pentru că sunteți un mare mincinos, manipulator și sărac cu duhul, sunteți produsul perfect al unei Românii în criză morală. Ați afirmat pe pagina dumneavoastră de Facebook că eu și colegul meu Robert Viscan am fi susținătorii clanurilor interlope din Ploiești și sprijinitori ai grupurilor de spălare de bani. Ce au făcut colegii dumneavoastră din PNL este problema domniilor lor. Dar, cu referire la mine și la colegul meu ați dat cu mucii în fasole", i-a scris consilierul George Botez.

A existat şi o replică la replică, în care Poliţeanu a adus unele modificăr faţă de textul iniţial şi recunoaşte că, după ce a urmărit înregistrarea şedinţei, s-a convins că aleşii social-democraţi nu au votat favorabil proiectul, dar insistă că "PSD a lucrat strâns de-a lungul timpului cu și a servit clanul de interlopi": "Primarul PNL al Ploieștiului Andrei Volosevici a luat locul pesedistului Ganea în susținerea publică și fățișă a principalului poluator al Ploieștiului, compania rusă Lukoil. Miercuri, 27 mai, Volosevici și directorul Lukoil Aleksei Kovalenko se trăgeau în poze prin Parcul Municipal Vest, în timp ce plantau câțiva copaci, compensație a rușilor pentru gazarea zilnică a ploieștenilor. Adică frecție la piciorul de lemn, publicitate gratis pentru ruși, în timp ce ploieștenii continuă să fie otrăviți. Tot ieri, consilierii locali ai PNL și ALDE (inițial PSD în text) au votat pentru bunăstarea și spălarea banilor clanurilor interlope din Ploiești. Astfel, PNL și ALDE (inițial PSD în text) au aprobat în Consiliu construcția unui imobil de 6 etaje pe str. Mircea cel Bătrân nr. 119 (fostul teren de sport al Dorobanțu), într-o zonă cu case cu cel mult un etaj. Beneficiarii sunt două persoane fizice: Țarida Mariana și Țarida Florian. Cu alte cuvinte, clanul interlop Țarida-Piarole, ai cărui membri au fost anchetați și condamnați de-a lungul timpului pentru cămătărie și prostituție, infracțiuni de șantaj, înșelăciune, violențe sau constituire de grup criminal organizat. Iar ca fapt divers, Țarida Florian beneficia în 2015 de locuință socială din partea Primăriei Ploiești, azi își construiește bloc. Absolut uluitor. Și ne mai întrebăm de ce orașul nostru și țara asta au fost furate, cum au reușit interlopii să devină influenți în societate și să acapareze prin jaf resursele publice. Prin complicitatea politicienilor. Și, apropos de prietenia cu rușii a PSD și PNL în Ploiești, mă întreb dacă nu cumva am putea parafraza în legătură cu Ploieștiul zicerea lui John McCain despre Rusia: «Rusia e o benzinărie condusă de nişte mafioţi, care aspiră să fie o ţară». Oare Ploieștiul ce este?".

Scrisoare ( Semi ) Deschisă Către : POLITEANU MIHAI-LAURENȚIU – MINCINOSUL ( din păcate ) DEPUTAT în PARLAMENTUL...

Publicată de Botez George pe Joi, 27 mai 2021

Domnul consilier local PSD în CL Ploiești, George Botez, s-a ofuscat foarte tare că am zis că PNL și PSD sunt servitorii...

Publicată de Mihai Polițeanu pe Joi, 27 mai 2021


 
Image
Image
Image