fbpx

Documentele de înregistrare a partidului Forţa Dreptei inițiat de Ludovic Orban, depuse la Tribunalul Bucureşti

Documentele de înregistrare a partidului Forţa Dreptei inițiat de Ludovic Orban, depuse la Tribunalul Bucureşti

Image
Image

Deputatul Ludovic Orban, alături de parlamentarii dezafiliaţi de la grupurile PNL, a depus, luni, la Tribunalul Bucureşti, solicitarea de înregistrare a partidului Forţa Dreptei.

„Astăzi am luat decizia de a depune actele pentru construcţia forţei politice de dreapta de care are nevoie România. Odată cu trădarea gravă a alegătorilor de dreapta realizată de Iohannis şi de conducerea ineptă impusă cu forţa în fruntea PNL, oamenii de dreapta din România au rămas fără reprezentare politică. Ne propunem prin demersul pe care îl începem astăzi să coagulăm toate forţele din societatea românească ce îşi doresc o guvernare de dreapta, valori, principii, soluţii care să facă parte din doctrinele de centru-dreapta validate de democraţiile europene: liberalism, conservatorism, creştin-democraţie. Este vremea să punem punct iluziilor, miturilor şi modului în care s-a făcut politică în România, o competiţie de minciuni din patru în patru ani, care au fost urmate de dezamăgiri şi de deziluzii profunde care au făcut pe mulţi români să-şi piardă încrederea în democraţie, în instituţiile statului român şi în cei care trebuie să-i reprezinte”, a declarat Orban, potrivit AGERPRES.

Orban a susţinut că sunt foarte mulţi liberali care ar dori să se alăture noului partid, însă a subliniat că va fi foarte selectiv în primirea acestora.

„Sunt foarte mulţi, care sunt, ca şi noi, dezamăgiţi, în situaţia de a pleca din PNL pentru a putea să-i reprezentăm pe oamenii care au încredere în noi, pe oamenii care nu au abandonat ideile, credinţele, soluţiile liberale. (…) Sunt nemulţumiri în toate filialele. Pe de altă parte, v-o spun din capul locului că voi fi foarte selectiv în cea ce priveşte primirea de membri din PNL. Avem foarte mulţi oameni de calitate din PNL, iar pe de altă parte s-a văzut foarte clar că în PNL au câştigat cei slugarnici, cei cu schelete în dulap, cei mincinoşi, trădătorii. La ora actuală conducerea impusă la congres este o conducere toxică, care a călcat în picioare istoria PNL şi orice normă de bun simţ şi orice normă democratică pentru a reuşi să ajungă la conducerea partidului. (…) Vor avea loc în Forţa Dreptei oamenii de caracter, oamenii cinstiţi. (…) Îmi doresc cât mai mulţi oameni care nu au făcut politică până astăzi să încerce această experienţă. (…) Este timpul ca cei merituoşi să-şi spună cuvântul în politică şi să vină alături de o echipă de caracter, o echipă care a preferat să treacă în opoziţie, a renunţat de bună voie la orice fel de avantaj personal care este oferit de apartenenţa unui partid aflat la putere tocmai pentru a construi ceva sănătos, ceva care să fie cu adevărat reprezentativ pentru acea Românie a celor care merită”, a declarat Orban, precizând că Forţa Dreptei va avea criterii de integritate şi un „filtru moral extrem de serios” în selecţia celor care vor deveni membri.

Întrebat dacă ar accepta să sprijine PNL, el a spus că acest partid a trădat electoratul prin guvernarea alături de PSD. El a mai adăugat că se aşteaptă ca înregistrarea noului partid să fie contestată.

Pe 14 decembrie, fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a anunţat constituirea noului partid de centru-dreapta – Forţa Dreptei. Cei 16 parlamentari care au semnat înfiinţarea partidului Forţa Dreptei sunt: Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovaială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuţescu, Ion Iordache.

Sursă foto: g4media.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.