Elena Lasconi, pusă la zid de propria-i fiică, după ce a declarat că a votat "DA" la referendumul pentru familia tradițională

elena lasconi atac referendum
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Elena Lasconi, primar la Câmpulung Muscel și, până aseară, cap de listă la europarlamentare, din partea USR, a fost atacată dur inclusiv de propria sa firmă, după mărturisirea că, în 2018, a votat "DA" la referendumul pentru familie. ”Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment” este mesajul transmis de Oana Lasconi, în urma declarației mamei sale.

 

"Biroul Național al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare.

Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanță în administrație. 

Lasconi a intrat în politică pentru a construi străzi, școli, spitale, comunități, și va continua să facă asta la Câmpulung, susținută de USR.

Colega noastră s-a retras din dorința de a nu afecta campania pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu permite ca o serie de discuții apărute în spațiul public să mute atenția de la problemele cu care România se confruntă. USR își reafirmă susținerea pentru principiile și valorile liberale pentru care luptă atât în România, cât și în Europa", au transmis, duminică seară, reprezentanții partidului.

Decizia a fost luată după ce Lasconi a mărturisit, într-o emisiune la PrimaTV, că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018: „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”. Declarația i-a atras critici din partea foștilor olegi aflaţi acum la REPER, dar şi din partea actualei colege, Clotilde Armand. Cel mai dur mesaj a venit din partea fiicei sale, Oana Lasconi, sub forma unui video publicat pe rețelele de socialziare. "Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. (...) Sunt în  şoc şi absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA la referendumul Coliţiei pentru Familie pentru a susţine aşa-zisa familie tradiţională. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei. (...) Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva niciodată. (...) Mă doare sufletul. Nu susţin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidenţiale, deşi ştiu că este favorita multora. (...) Sufăr foarte mult şi nu-mi vine să cred. Consider că dacă esşti creştin şi crezi în legea iubirii +, ar trebui să lupţi pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să îşi aleagă calea şi să-şi poată forma o viaţă fericită şi liniştită. (...) Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motv nu o mai susţin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment", a transmis Oana Lasconi. "Sunt mulțumită că mama mea nu mai candidează la alegerile parlamentare. Un homofob în minus la Parlamentul Europen este un câștig, indiferent de cost. Grija mea este în principal față de persoanele LGBTQ+ din România care suferă în fața ignoranței și urii”, a adăugat tânăra, într-o postare ulterioară.

 

Image