fbpx

Florin Citu a fost ales in functia de presedinte al Senatului

Florin Citu a fost ales in functia de presedinte al Senatului

Image
Image

Liderul PNL, Florin Cîţu a fost ales, marţi, în funcţia de presedinte al Senatului, în aceeaşi zi în care Anca Dragu, reprezentanta USR, fusese înlăturată din această funcţie.

Votul a fost secret, cu buletine, iar rezultatul oficial consemnnează 82 de voturi pentru alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de presedinte al Senatului şi 25 împotrivă, fiind de aşteptat ca acestea să fie din partea USR. "Mulţumesc doamna preşedintă de şedinţă, mulţumesc pentru vot colegilor şi propunerii şi Coaliţiei pentru susţinere, mulţumesc Anca Dragu pentru munca pe care ai făcut-o până acum la Senat. Mulţumesc! De vineri ne apucăm de treabă. Mulţumesc, o zi bună!", a spus Florin Cîţu, după anunţarea votului.

Anca Dragu (USR), care a candidat din nou după ce fost revocată din funcţie, a obţinut 25 voturi "pentru" şi 82 "împotrivă", informează Agerpres. Alte 17 voturi au fost anulate.

Florin Citu, ales presedinte al Senatului cu 82 de voturi

Informaţia privind intenţia ca Florin Cîţu să devină preşedintele Senatului apăruse de acum câteva zile, în contextul negocierilor din PNL, PSD şi UDMR pentru intrarea împreună la guvernare. În acelaşi context, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Alegerile de marţi de la Senat îl aduc, practic, pe Florin Cîţu în poziţia de al doilea om în stat, care ar putea cântări mult în contextul procedurii anunţate de parlamentarii de la AUR pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.