fbpx

Forţa Dreptei a înregistrat o iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi solicită dezbatere şi vot în procedură de urgenţă

Forţa Dreptei a înregistrat o iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi solicită dezbatere şi vot în procedură de urgenţă

Image
Image

Parlamentarii membri ai Forţa Dreptei au înregistrat, marţi, la Parlament, iniţiativa legislativă necesară pentru desfiinţarea pensiilor speciale prevăzute de Legea privind statutul deputaţilor şi al senatorilor. Proiectul a fost depus în urma deciziei Curţii Constituţionale prin care a fost declarată neconstituţională legea adoptată în 2021, care a abrogat prevederile referitoare la pensiile speciale ale parlamentarilor.

Potrivit News.ro, pentru a evita orice alt viciu de neconstituţionalitate orchestrat de PSD, parlamentarii membri ai Forţa Dreptei vor solicita adoptarea proiectului în procedură de urgenţă, cu respectarea tuturor termenelor de dezbatere şi analiză prevăzute de regulamentele parlamentare, se precizează într-un comunicat oficial al formaţiunii. 

Forţa Dreptei va susţine ca noua reglementare să fie adoptată în termen de maximum 45 de zile de la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial, pentru a respecta astfel prevederile articolului 147, alin. (1) din Constituţie, termen în care prevederile declarate neconstituţionale sunt suspendate de drept. Atragem atenţia că depăşirea acestui termen de 45 de zile va permite reintrarea în vigoare a articolelor prin care foşti parlamentari pot solicita intrarea în plată a pensiilor speciale.

Şi USR a depus, săptămâna trecută, un proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, în urma deciziei CCR. 

Foto: facebook.com/FortaDrepteiOficial.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.