fbpx

Forţa Dreptei: Rezilierea contractului cu Termoficare Prahova, praf în ochi pentru ploieşteni

Forţa Dreptei: Rezilierea contractului cu Termoficare Prahova, praf în ochi pentru ploieşteni

Foto: Alex Călinoiu - Telegrama

Image
Image

Forţa Dreptei Prahova reacţionează după oprirea alimentării cu apă caldă în Ploieşti, reclamând că 130.000 de oameni suferă din cauza unei "vendete politice" şi avertizând că simpla reziliere a contractului cu Termoficare Prahova nu rezolvă problema de fond, una cu ramificaţii mult mai serioase şi care poate ajunge să pună în pericol inclusiv încălzirea locuinţelor în sezonul rece.

"Constatăm, cu îngrijorare, că o vendetă politică, culmea, între membrii aceleiași formațiuni, poate produce efecte devastatoare asupra comunității ploieștene. Ba mai mult, în spatele scandalului mediatic, menit să țină pe toată lumea ocupată, se poate ascunde ceva mult mai grav. Să lași 130.000 de suflete fără apă caldă, în plină vară, pare de noaptea minții. Asta ca să nu mai spunem că există suspiciuni rezonabile că am putea rămâne și fără căldură la iarnă. Declarațiile aruncate în spațiul public de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, dar și conferințele de presă ale primarului Volosevici, care se succed cu o frecvență amețitoare, sunt lipsite de fond și de soluții reale", se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de Forţa Dreptei Prahova şi semnat de preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul George Ionescu.

"În timp ce Dumitrescu anunța că a reziliat contractual cu Termoficare Prahova SA și cerea reluarea serviciului de livrarea apă caldă către populație, reprezentanții companiei spun sec că nu vor face asta din cauza reparțiilor derulate în CET Brazi. Ba mai mult, par și liniștiți când spun că nu se poate rezilia contractul pe motiv de încălcare a clauzelor. De partea cealaltă Volosevici se apără și spune că nu poate face investiții pentru că CET-ul este în proprietatea Consiliului Județean. În tot acest tablou hilar derulat în spațiul public,  singurii care pierd sunt ploieștenii. Rezilierea contractului cu operatorul de termoficare nu înseamnă și că va fi reluată livrarea apei calde. Există chiar posibilitatea ca Ploieștiul să rămână 90 de zile fără apă caldă", mai avertizează George Ionescu.

"Salutăm inițiativa UAP Prahova de a protesta în data de 4 august 2022, demers la care ne arătăm disponibilitatea să participăm. Nu mai putem închide ochii la nesfârșit și nu mai putem să asistăm pasivi la această bătaie de joc la adresa ploieștenilor", se mai arată în mesajul transmis joi de Forţa Dreptei Prahova.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.