fbpx

Forța Dreptei cere anularea mai multor taxe. "A fost o măsură aberantă introdusă de PSD"

Forța Dreptei cere anularea mai multor taxe. "A fost o măsură aberantă introdusă de PSD"

Forța Dreptei a inițiat un proiect legislativ de anulare a mai multor măsuri fiscale introduse de Executiv, precum supraimpozitarea contractelor part-time sau majorarea impozitului pe dividende

Image
Image

Partidul Forța Dreptei a inițiat un proiect legislativ de anulare a mai multor măsuri fiscale introduse recent de Executiv, precum supraimpozitarea contractelor cu normă redusă sau majorarea impozitului pe dividende. Deputatul de Prahova George Ionescu reclamă că unele dintre aceste măsuri introduse de guvernarea PSD-PNL sunt "aberante".

Printre măsurile fiscale contestate se numără creșterea impozitului pe dividente, prin introducerea unor contribuții, impozitarea contractelor part-time la nivel de contracte full-time și schimbarea modului de calculare a impozitelor pe clădiri, care generează o majorare. "Forţa Dreptei este singurul partid liberal din Parlamentul României care apără în continuare iniţiativa privată, economia privată şi pe cei care mişcă lucrurile înainte şi fac posibilă dezvoltarea României. Este absolut necesar ca toate majorările de taxe şi impozite introduse de coaliţia PSD - PNL în anul 2022 să fie anulate. În acest sens, parlamentarii Forța Dreptei au inițiat un proiect de lege prin care se propune revenirea la impozitul pe dividende de la 8% la 5%. Iniţiativa elimină contribuţiile de sănătate pe dividende şi pe veniturile obţinute din chirii şi supraimpozitarea contractelor part-time", a afirmat deputatul George Ionescu, preşedintele Forţa Dreptei Prahova.

"Este o aberaţie să se impună contribuţii sociale de sănătate pe dividende, pe capital, ca şi cum dividendele ar merge la spital. Este o măsură aberantă introdusă de PSD şi pe care, de această dată, Guvernul PSD - PNL a reintrodus-o prin Ordonanţa 16 de anul trecut. Propunem eliminarea acelei aberaţii de supraimpozitare a contractelor part-time. Nicăieri în lume un angajat care munceşte 2 ore, 4 ore nu este obligat să plătească impozite şi contribuţii sociale la nivelul de 8 ore, adică mai mult decât a prestat. Totodată, propunem prin acest proiect anularea majorărilor de taxe locale pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, pentru că PSD şi PNL în primul rând a majorat salariile primarilor şi aleşilor locali, după care a majorat taxele locale pentru a face rost de bani pentru plata acestor salarii majorate pentru aleşii locali", a mai declarat George Ionescu.

Proiectul se află în acest moment în dezbatere în Senat.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.