fbpx

Fostul viceprimar Raul Petrescu va candida independent la alegerile parlamentare

Fostul viceprimar Raul Petrescu va candida independent la alegerile parlamentare
Image
Image

Raul Petrescu, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti şi fost viceprimar al municipiului în mandatul 2012-2016, va candida la alegerile parlamentare, ca independent. Politicianul argumentează că e momentul ca specialiştii în ştiinţe politice să se implice mai mult în administraţie.

"Consider că e momentul ca experienţa pe care am acumulat-o în administraţia publică locală să fie transferată către un alt nivel, cel al administraţiei centrale, iar vidul legislativ care guvernează această ţară trebuie în mod evident eludat. E momentul ca specialiştii în ştiinţe politice să ocupe poziţii reprezentative în Parlamentul României", a declarat Raul Petrescu pentru "Telegrama", explicând decizia de a candida independent.

Raul Petrescu a anunţat că nu va fi susţinut de niciun partid. El ar urma să fie al doilea candidat independent din Prahova, după ce şi fostul deputat Mihai Apostolache şi-a anunţat public intenţia de a candida, cu susţinerea Partidului Prahova în Acţiune. În cazul indepdendenţilor, pentru a intra în Parlament trebuie să obţină un anumit procent, aferent unui mandat, din numărul total de voturi valabile exprimate în circumscripţia electorală. Cu alte cuvinte, cum în Prahova sunt puse la bătaie 11 mandate de deputaţi, un candidat independent are nevoie de a 11-a parte din voturi. Dacă ne raportăm la prezenţa de la alegerile locale, care de regulă e mai mare decât cea de la parlamentare, un mandat în Prahova ar necesita 28.500 de voturi.

Petrescu a activat până acum în PSD. Anterior, la alegerile locale din 2012, el a câştigat un post de consilier local din partea PP-DD, devenind viceprimar al Ploieştiului în acel mandat. După dizolvarea partidului lui Dan Diaconescu, a activat pentru scurt timp în UNPR, suficient cât să fie candidatul acestui partid pentru funcţia de primar al Ploieştiului la alegerile locale din 2016, când a ieşit pe locul 8, cu puţin peste 1.200 de voturi, în spatele indepdendenţilor Daniel Savu, Radu Popescu şi Marius Fenichiu, dar şi într-un context în care partidul său o luase zdravăn la vale.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.