Grațiela Gavrilescu, după primele măsuri economice adoptate de Guvern: "Un pas mic... Peste cinci luni ne-am putea trezi cu economia la pământ!"

Grațiela Gavrilescu, după primele măsuri economice adoptate de Guvern: "Un pas mic... Peste cinci luni ne-am putea trezi cu economia la pământ!"

Grațiela Gavrilescu a comentat, joi, primele măsuri în plan economic adoptate de Guvern pentru a sprijini firmele a căror activitate a fost afectată de epidemia de coronavirus. Aceasta apreciază că pasul este unul "mic, cu efecte pe termen scurt", și că trebuie completat de urgență cu noi reglementări privind ratele la bănci și situația angajaților care, în scurtă vreme, ar putea rămâne fără loc de muncă.

"Avem, prin vocea prim-ministrului, un prim pachet de masuri economice pentru această criză fără precedent, pe care o avem de traversat încă mult timp de aici înainte. Un pas mic, cu efecte, în cel mai fericit caz, pe termen scurt... după ce vor putea fi aplicate. După rectificarea bugetară! Târziu!Rămân, totuși, în continuare, (prea) multe întrebări.

Câteva dintre ele:

Ce se va întâmpla cu ratele la bănci?

Cu cei peste 700 de mii de angajați HORECA, rămași, de ieri, fără activitate?

Cu angajatorii lor, care au chirii și facturi de achitat?

Cu ceilalți, care abia peste o lună vor putea dovedi diminuarea cifrei de afaceri, și care vor primi bani din fondul de șomaj pentru plata salariilor diminuate...cine știe când?

Ce se va face statul, peste 2-3 luni, când vom avea peste un milion de șomeri și incalculabile cheltuieli pentru servicii de sănătate, alocate inclusiv persoanelor neasigurate?!"

Prim-vicepreşedintele Forţa Naţională avertizează că "ne așteaptă cel puțin 4-5 luni foarte, foarte grele, la capătul cărora ne-am putea trezi cu economia la pământ", iar "Guvernul trebuie să găsească, urgent, soluții! Să recurgă la compensări și proceduri rapide, mult simplificate"!

"Nu este cazul ca Executivul să se cantoneze în Palatul Victoria, ca deținător al adevărului și decident absolut! Este nevoie, mai mult ca oricând, de experiența, de contribuția și implicarea tuturor celor care știu ce trebuie făcut", consideră deputatul de Prahova Grațiela Gavrilescu.

 

Image
Image
Image