Iliescu nu mai e președinte de onoare nici pe site-ul PSD. Ciolacu: Face parte din trecutul acestui partid

Iliescu nu mai e președinte de onoare nici pe site-ul PSD. Ciolacu: Face parte din trecutul acestui partid

În februarie Ion Iliescu nu mai era președintele de onoare al PSD decât pe site-ul partidului. Acum nu mai e nici acolo, iar Marcel Ciolacu spune despre fostul șef al PSD că face parte din trecutul partidului.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, cum se raportează ca actual preşedinte al PSD la fostul lider al partidului Ion Iliescu, Ciolacu a răspuns, potrivit HotNews.ro: "Face parte din trecutul acestui partid, iar eu nu pot să fiu ipocrit să spun că nu există acest trecut".

Ciolacu a menţionat că ultima discuţie pe care a avut-o cu Iliescu a fost una telefonică, de ziua acestuia. „Ion Iliescu a reprezentat un simbol pentru PSD, pentru România și pentru democrație”, a spus Ciolacu precizând că a folosit timpul trecut pentru că Iliescu s-a retras din viața publică.

Ultima aparție publică a lui Ion Iliescu a fost în martie 2017, când s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei, în care a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii.
De asemenea, Iliescu a fost trimis în judecată și în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, tot pentru infracţiuni contra umanităţii.

La alegerile din 2019 fostul președinte al PSD a votat cu urna mobilă.

Deși nu a mai avut apariții publice, Ion Iliescu a mai avut reacții în spațiul public, ultima dintre ele fiind în 30 decembrie 2019, când a reacționat față de decizia Guvernului de desființare a Institutului Revoluției Române, condus de el. El declara pentru Mediafax că este ”o porcărie inadmisibilă” și că nu înțelege motivația demersului.

Din decembrie 1989, Ion Iliescu a condus FSN, transformat ulterior în PDSR şi PSD. El a condus statul român ca preşedinte al CFSN şi CPUN până la alegerile din mai 1990, când a fost ales preşedinte al României. Ulterior, a mai avut două mandate de preşedinte, între 1992-1996 şi 2000-2004.

Sursă foto Digi24.

Image
Image
Image