Vineri, 09 August 2019 12:17

ALDE ar putea ieși săptămâna viitoare de la guvernare şi pregăteşte o alianţă cu Pro România pentru viitoarele alegeri

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Surse politice susțin că ALDE a luat deja decizia de a ieși de la guvernare săptămâna viitoare. Motivul oficial al rupturii de PSD este cel invocat deja de liderii partidului în spațiul public: rectificarea bugetară. Viorica Dăncilă va mai avea însă o discuție, vineri, cu Călin Popescu Tăriceanu și cu Victor Ponta, în care e de aşteptat să încerce să salveze guvernarea.

Conform unor surse din ALDE, joi, în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu s-a discutat concret despre ieșirea de la guvernare care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, după ce președintele PSD, Viorica Dăncilă, a refuzat pretențiile partenerilor de coaliție, notează Digi 24. În discuțiile purtate între Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă i s-au pus acesteia mai multe condiții pentru continuarea guvernării.

Printre ele se numără intrarea Pro România în Guvern, restructurarea cabinetului și reducerea numărului de ministere la 19, alocarea a 4 ministere pentru ALDE și alte 4 ministere pentru Pro România, plus posturi de vicepremier pentru fiecare partid și, de asemenea, retragarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale și susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu, mai notează sursa citată.

Ieșirea de la guvernare ar urma să se producă săptămâna viitoare, iar ALDE ar urma totodată să intre într-o alianță politică alături de partidul condus de Victor Ponta, miza fiind alegerile locale și parlamentare din 2020, mai notează Digi 24, citând surse din mediul politic.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.