Miercuri, 11 Septembrie 2019 13:57

Doi parlamentari prahoveni iau hotărâri decisive pentru viitorul ALDE

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, miercuri, în parlament, excluderea din partid a lui Teodor Meleșcanu, după ce acesta din urmă a fost ales președinte al Senatului. Prin urmare, grupul formațiunii politice din Senat se desființează. "Urmare a alegerii domnului Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, în baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial. Am făcut o adresă pe care am depus-o la biroul preşedintelui. (...) Vă rog să luaţi act de prevederea regulamentară şi să luăm act oficial de desfiinţarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleşcanu. Vă anunţ că voi depune o notificare la biroul preşedintelui Senatului. Va trebui să luaţi act şi de acest lucru. În momentul de faţă trebuie să atrag atenţia că trebuie reconfigurat Biroul permanent, întrucât domnul Meleşcanu nu are calitatea de membru ALDE şi dumneavoastră l-aţi ales şi aţi vrut să-l pontaţi ca membru ALDE. Vor trebui recalculaţi coeficienţii şi funcţiile care trebuie alocate fiecărui grup", a afirmat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a ameninţat că toţi membrii ALDE care vor accepta funcţii de la PSD vor fi imediat excluşi din partid, dar juriştii PSD susţin că cei trei parlamentari ALDE care au acceptat să fie miniştri sunt în acest moment membri de partid şi nu contează dacă vor fi excluşi ulterior.  Astfel, premierul Viorica Dăncilă nu va mai merge săptămâna viitoare în Parlament pentru un nou vot de validare, susţin sursele citate de Adevărul. Premierul va trimite cele trei noi propuneri al Cotroceni şi va aştepta decizia preşedintelui. În cazul - foarte probabil - în care preşedintele va refuza nominalizările PSD, premierul tot nu va merge în Parlament, ci va îndemna Opoziţia să depună moţiune de cenzură, susţin surse din conducerea partidului pentru Adevarul.

Graţiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului, s-ar întoarce în funcţia pe care abia a părăsit-o. La Ministerul Energiei va fi propus deputatul Marian Cucşa, unul dintre apropiaţii Graţielei Gavrilescu. Cei doi au încercat să-l schimbe pe Varujan Vosganian din funcţia de lder al deputaţilor ALDE. La Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul va fi propus senatorul Ionuţ Sibinescu, cel care a pus umărul la alegerea lui Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului, încălcând decizia partidului.

Citiți mai multe pe adevarul.ro.

Sursa foto: digi24.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.