Miercuri, 06 Noiembrie 2019 14:38

Prahoveanca Adina Vălean, propusă pentru postul de comisar european

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul Orban a luat în discuţie în şedinţa de miercuri nominalizarea comisarului european din partea României, după ce propunerile înaintate de Guvernul Dăncilă au fost respinse la Bruxelles. Ludovic Orban trimite două propuneri: Siegfried Mureşan şi Adina Vălean.

"După consultarea cu preşedintele Iohannis, am luat decizia de a trimite la Bruxelles două propuneri pentru funcţia de comisar europeandin partea României: Siegfried Mureşan şi Adina Vălean. Voi trimite o solicitare celor doi preşedinţi ai camerelor Parlamentului de a organiza audieri în comisiile de specialitate pentru cei doi europarlamentari propuşi", a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, Ludovic Orban, citat de România TV.

Anunţul vine în contextul în care Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, ceruse în mai multe rânduri României să nominalizeze o femeie pentru funcţia de comisar european, pentru a respecta cota de gen, mai precizează sursa citată.

Originară din Prahova, Adina Vălean este membru PNL din 1999, a fost aleasă deputat în 2004, iar în 2007 a devenit europarlamentar din partea aceleiaşi formaţiuni. Din această vară, este președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, din partea Grupului Partidului Popular European (PPE), după ce anterior prezidase Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară. Implicarea în viaţa politică din Prahova a fost relativ redusă în ultimii ani, cel mai recent moment demn de amintit fiind undeva prin 2014, la lansarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, când preşedintele de atunci al PNL Prahova, Mircea Roşca, o lăuda pentru acţiunile politice la care luase parte şi povestea în faţa lui Crin Antonescu, soţul Adinei Vălean şi la momentul respectiv preşedinte al formaţiunii, cum a cunoscut-o "pe străzi", "discret, strategic şi organizat".

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.