Joi, 07 Noiembrie 2019 06:52

Prahoveanca Adina Vălean este noul comisar european pentru Transporturi

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a anunțat oficial, miercuri seară, că Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european pentru Transporturi. În cursul zilei de ieri, PNL i-a propus, pentru funcția amintită, pe europarlamentarii Adina Vălean și Siegfried Mureșan.

"România a numit azi doi candidați pentru postul de comisar. Amândoi candidații au susținut interviuri cu președintele ales și au performat bine. Președintele-ales al Comisiei Europene a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Vălean este un experimentat europarlamentar, care a condus deja Comisia ENVI și este în prezent președintele Comisiei ITRE. În cariera sa, ea a adunat experință pe teme legate de portofoliul Transporturi. A fost raportor pentru «Connecting Europe Facility», care susține infrastructura în domeniile transport, energie și servicii digitale", a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Soția lui Crin Antonescu este europarlamentar din 2007, după ce, în 2004, fusese aleasă deputat în Parlamentul României. Adina Vălean, în vârstă de 51 de ani, este născută în Prahova, la Băicoi. Aceasta este membru PNL din 1999.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.