Luni, 02 Decembrie 2019 15:54

A doua asumare. Orban anunță ce mai rămâne din „fatidica OUG 114”

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul își va asuma răspunderea și pe un pachet economic vizând, în principal, OUG 114. „La nivel parlamentar dezbaterile nu se duc în direcția pe care ne-o dorim”, a anunțat premierul Ludovic Orban, precizând că a discutat la nivelul conducerii PNL despre „abrogarea sau modificarea fatidicei” ordonanțe.

„Biroul Politic a lăsat la latitudinea guvernului momentul angajării răspunderii”, a precizat Ludovic Orban, potrivit HotNews.ro.

Premierul a precizat că prevederea din OUG 114 de care executivul nu se va atinge este cea referitoare la sectorul de construcții.

Ordonanța menține salariul minim brut garantat în plata pentru salariații din domeniul construcțiilor la suma de 3.000 lei lunar, pentru perioada 01 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2028. Acest salariu este pentru un program normal de 167,33 ore pe lună și se va utiliza în mod exclusiv doar în domeniile reglementate de ordonanță.

Ludovic Orban a precizat că vor fi anulate prevederile privind domeniul energiei, supraimpozitarea sistemului bancar și în domeniul comunicațiilor, prevederile referitoare la pilonul 2 de pensii și la „fantomaticul Fond de Dezvoltare și Investiții”.

Sursă foto Guvernul României.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.