Iulian Dumitrescu, candidatul PNL - USR - PLUS la conducerea CJ Prahova: „«Adio, PSD» va însemna şi «Stop poluării»”

Iulian Dumitrescu, candidatul PNL - USR - PLUS la conducerea CJ Prahova: „«Adio, PSD» va însemna şi «Stop poluării»”

Un incident a avut loc miercuri dimineață, în Ploiești, când un miros puternic de sulf s-a simțit în mai multe cartiere, dar și în localități din apropierea municipiului. Evenimentul a readus în prim plan vechea problemă a poluării determinate de activitatea industrială intensă din zonă.

"Poluarea acută resimţită în această dimineaţă în Ploieşti şi localităţile limitrofe este absolut inacceptabilă. De 12 ani de când PSD conduce acest judeţ, lucrurile s-au înrăutăţit îngrozitor. Prahova este singurul judeţ din România în care speranţa de viaţă n-a crescut în acest interval.

Culmea este că Alianţa de stânga din Prahova are în componenţa sa un ditamai fost dublu ministru al Mediului în guvernele PSD, în persoana doamnei Graţiela Gavrilescu (2014 – 2015 şi 2017 – 2019). Aş fi tare curios să ne spună socialiştii prahoveni şi aliaţii lor cum am ajuns aici şi ce s-a făcut în ultimii 12 ani la nivel de CJ şi în ultimii 7 ani la nivel de Guvern pentru a rezolva această problemă", a solicitat Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și candidatul propus de PNL - USR - PLUS la conducerea Consiliului Județean.

Acesta arată că "problema nu poate fi rezolvată de pe o zi pe alta", prezentând, în calitate de candidat la funcția de președinte al CJ, un plan concret de acțiune, pe trei paliere, pentru reducerea poluării în Ploiești și în Prahova.

Obiectivele enunțate de Iulian Dumitrescu sunt:

> Absorbţia fondurilor europene mai ales în cadrul „Green Deal” pentru a construi mai multe staţii de filtrare a aerului în zonele cu probleme. Plus operaţionalizarea staţiilor de măsurare a calităţii aerului.

> Discuţii serioase cu operatorii economici care poluează pentru a investi în retehnologizare şi filtrarea mai eficientă a emisiilor din atmosferă. Dacă nu îşi asumă această direcţie de acţiune într-un interval de timp rezonabil, vor trebui să suporte rigorile legii.

> Realizarea unor centuri verzi în jurul localităţilor afectate masiv de poluare şi creşterea nivelului spaţiilor verzi din oraş la minimum 25 de metri pătraţi pe cap de locuitor.

"Sunt convins că în acest  demers al meu îi voi avea alături pe prahoveni în general, pe ploieşteni în particular, pe cei de la ONG-urile de mediu, dar şi pe Andrei Volosevici care ştie foarte bine că poluarea este principala problemă a Ploieştiului acum", a conchis Iulian Dumitrescu, propunerea PNL - USR - PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

(P)

 

Image
Image
Image