Iulian Dumitrescu: „Vom cumpăra măşti pentru toţi elevii şi cadrele didactice din Prahova”

Iulian Dumitrescu: „Vom cumpăra măşti pentru toţi elevii şi cadrele didactice din Prahova”

Candidatul alianţei PNl-USR-PLUS pentru funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, promite asigurarea de măşti de protecţie în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Vorbind despre programul său electoral, Dumitrescu a declarat marţi că Prahova pe Primul Loc înseamnă, printre altele, un sistem de învăţământ local performant şi care să ofere absolvenţi foarte bine pregătiţi pentru viaţa adultă, explicând că, dacă ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii normale, în contextul pandemiei de coronavirus, este foarte important ca elevii, profesorii şi învăţătorii să fie în permanenţă în siguranţă.

„Dacă prahovenii îmi vor acorda încrederea de a fi preşedinte al Consiliului Judeţean, primul lucru pe care îl voi propune va fi achiziţionarea de măşti pentru elevi şi profesori în perspectiva anului şcolar 2020. Avem aproximativ 90.000 de elevi şi cadre didactice în învăţământul preuniversitar. Consiliul Județean Prahova îşi poate permite fără probleme un asemenea efort bugetar. Vom organiza o licitație în acest scop, iar măştile ar urma să fie distribuite către cele 104 primării din Prahova care au în administrare şcolile”, a declarat Iulian Dumitrescu, candidatul PNL – USR – PLUS la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.

„Eu am făcut şcoala primară şi gimnazială la Gornet şi, apoi, am venit la I.L. Caragiale în Ploieşti: ştiu ce înseamnă, mai ales în mediul rural, eforturile pe care trebuie să le facă părinţii. Ştiu cât de norocos am fost şi îmi doresc ca măștile să nu stea vreodată în calea vreunui copil care îşi doreşte să înveţe carte şi să se realizeze. Mai mult, în spiritul articolului 32 din Constituţie, cred că şcoala trebuie să fie gratuită, condiţie obligatorie pentru a garanta progresul oricărei societăţi. De aceea, măsura are ca finalitate să-i ajute tocmai pe copiii cei mai vulnerabili ai căror familii nu şi-ar permite să cumpere aceste măşti. Este o formă clară de a împiedica abandonul şcolar, care, din păcate, a tot crescut în Prahova în perioada în care PSD a condus judeţul nostru”, a afirmat Dumitrescu, într-un comunicat de presă transmis marţi de PNL Ploieşti.

De asemenea, achiziţionarea acestor măşti este şi o măsură de protecţie pentru învăţători şi profesori, unii dintre ei aflându-se în categorii de risc din perspectiva vârstei şi a unor afecţiuni medicale.

Image
Image
Image