Kelemen Hunor, despre sancţionarea la CNCD a preşedintelui: O decizie corectă, necesară; important este mesajul acesteia

Kelemen Hunor, despre sancţionarea la CNCD a preşedintelui: O decizie corectă, necesară; important este mesajul acesteia

Amenda dată preşedintelui Klaus Iohannis de către Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării este importantă nu ca valoare, ci din punctul de vedere al mesajului, pentru că declaraţiile sale au însemnat o discriminare la adresa comunităţii etnice, a declarat miercuri pentru AGERPRES liderul UDMR, Kelemen Hunor.

"Este o decizie corectă şi o decizie necesară. Sigur, nu valoarea în sine a amenzii este importantă, fiindcă nu este o valoare mare pentru un preşedinte 5.000 de lei. Poate că va şi ataca la Curtea de Apel, vom vedea. Important este mesajul deciziei - că a fost o discriminare la adresa comunităţii etnice, la demnitatea umană, şi acest mesaj este mult mai important decât amenda în sine. De aceea mă bucur că această decizie a fost luată într-o majoritate foarte mare", a subliniat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR crede că preşedintele Iohannis "datorează nişte scuze", pentru că ''a făcut nişte afirmaţii inacceptabile''.

Şeful statului a fost sancţionat de CNCD după declaraţiile făcute în contextul adoptării proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă euractiv.ro.

Image
Image
Image