Klaus Iohannis despre rotativa guvernamentală: „Nu am niciun interes să trag de timp”

Klaus Iohannis despre rotativa guvernamentală: „Nu am niciun interes să trag de timp”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că rotația guvernamentală se poate realiza conform calendarului stabilit prin protocol, până la 1 iunie. Președintele a confirmat că a avut o discuție cu liberalii, în care le-a cerut „să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”.

„Calendarul inițial al rotației sau al rocadei poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL. Le-am solicitat să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea. (…) Numai de instabilitate și de certuri politice nu avem nevoie”, a declarat președintele Iohannis, potrivit g4media.ro, răspunzând unei întrebări într-o conferință de presă cu președintele Germaniei, la Cotroceni.

„În esență, toate aceste chestiuni pot fi rezolvate cu înțelepciune”, a susținut Iohannis.

„Imediat ce premierul își depune mandatul, voi iniția următorii pași. Nu am niciun interes să trag de timp și să apară sincope și incertitudini. Această rotație trebuie să se desfășoare rapid, corect, cum se zice «sticlă». Oamenii trebuie să vadă că aici nu e rost de negocieri, de tras sfori, ci de o chestiune pe care coaliția și-a însușit-o de la început și se respectă”, a subliniat Klaus Iohannis.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Foto: presidency.ro.

Image