fbpx

Ludovic Orban îşi anunţă demisia din PNL: "Pentru mine, PNL a murit... în pat cu PSD"

Ludovic Orban îşi anunţă demisia din PNL: "Pentru mine, PNL a murit... în pat cu PSD"
Image
Image

Până în urmă cu aproximativ două luni preşedintele partidului, Ludovic Orban a anunţat luni că îşi va da demisia din PNL după ce formaţiunea a decis intrarea la guvernare alături de PSD.

"Din păcate, astăzi, nu mai există nicio forţă politică de centru-dreapta care să-i reprezinte cu adevărat pe oamenii cinstiţi, pe oamenii harnici, pe oamenii cu iniţiativă, pe oamenii corecţi, care vor să trăiască din munca lor, din iniţiativa lor economică, din activitatea pe care o depun. Astăzi, PSD a revenit la putere şi, practic, va face legea de acum înainte pe foarte mult timp. Personal, sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forța în opoziție față de acest proiect nociv din România. Îmi voi da demisia din PNL și voi începe, de fapt voi continua ce am făcut de 30 de ani, să îi reprezint în mod corect, cinstit, cu devotament, cu respect faţă de drepturi individuale şi demnitatea fiecărui cetăţean, pe toți acei români care cred cu adevărat într-un proiect de dezvoltare al României bazat pe valori liberale", a declarat Ludovic Orban.

Orban explică decizia de a-şi da demisia din PNL

"Astăzi, PNL și-a negat întreaga istorie. Conducerea - o majoritate fragilă care a ascultat de Iohannis din conducerea PNL - a dus partidul într-o fundătură, pe un drum din care nu mai are nicio ieșire, în care nu a făcut altceva decât să trădeze grav şi aproape definitiv aproape toate aşteptările şi speranţele care au fost puse în noi în alegerile din 6 decembrie şi în general de-a lungul celor 30 de ani de democraţie", a mai afirmat fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Întrebat când îşi va depune efectiv demisia, Orban a anunţat că doreşte să se consulte mai întâi cu toţi colegii din partid care i-au împărtăşit punctul de vedere şi au fost categorici împotriva alianţei cu PSD. În aceeaşi declaraţie, el a vorbit şi despre "nevoia de a începe" o nouă construcţie politică: "Vă spun clar, începând de astăzi, pentru mine, Partidul Naţional Liberal a murit. E adevărat, în pat cu PSD. Cine își imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze în ochii oamenilor este un mare naiv. Astăzi, baza partidului a fost în proporţie covârşitoare împotriva acestei alianţei împotriva naturii cu PSD, iar această decizie cu siguranţă va duce la prăbuşirea în continuare a acestui partid în sondaje şi mai ales la nevoia de a începe o construcţie care să unifice toate forţele de centru-dreapta din România, o construcţie care să se bazeze pe tradiţie, valori naţionale, idei liberale, idei creştin-democrate, pe baza moralei creştine, care să poată cu adevărat să contrabalanseze acest hipopotam creat astăzi, ca să nu-i zic elefant, prin decizia absurdă, ineptă de a face alianţă cu PSD".

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.