fbpx

Ludovic Orban: Decizia preşedintelui de nominalizare a lui Dacian Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice

Ludovic Orban: Decizia preşedintelui de nominalizare a lui Dacian Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat marţi că decizia preşedintelui de nominalizare a lui Dacian Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice, precizând că Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate parlamentară. El a subliniat că soluţia ar fi fost desemnarea unui premier din partea PNL, altul decât Florin Cîţu. El a făcut apel la preşedintele Klaus Iohannis ”să revină cu picioarele de pământ”.

România se confruntă cu o criză sanitară gravă, Romînia se confruntă cu o situaţie economică dramatică, care pune în pericol veniturilor romînilor, pe fondul creşterii preţurilor la energie, alimente. Criza politică trebuie să înceteze imediat, pentru că Romînia şi românii au nevoie de un guvern stabil, care să beneficieze de o majoritate parlamentară care să susţină toate măsurile de combatere a crizei pandemice, economice, de combatere a efectelor negative pentru viaţa de zi cu zi a românilor.  Din păcate, decizia de ieri a preşedintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca obiectiv soluţionarea crizei, ci prelungirea frizei poltice şi guvernamentale şi adâncirea ei. Este evident pentru fiecare om care cunoaşte viaţa politică că, în ciuda bunelor intenţii ale USR-PLUS şi ale lui Dacian Cioloş, desemnarea lui Dacian Ciolloş nu ţine cont de principiul locialităţii constiuţionale şi nu ţine cont de faptul că desemnarea trebuie să se facă în persoana unui premier care să aibă şansa dă facă o majoritate”, a declarat Orban.

El a subliniat că nici PNL şi nici alte partide nu vor susţine învestirea unui Guvern Cioloş.

”Mă îndoiesc că preşeidntele, deşi formal şi-a îndeplinit atribuţia desemnării premierului, nu pot să cred că nu este conştient că Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate”, a argumentat fostul lider liberal.. 

El a ţinut să remarce că această desemnare a avut loc din cauză că nici PNL şi nici PSD nu s-au prezentat cu o propunere de premier.

 

Citește mai mult pe News.ro.

 

Foto HotNews.ro.

 

 

 

 

 

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.