Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova: “Mai mult decât oricând, trebuie să fim responsabili și solidari, pentru sănătatea noastră și a familiilor noastre!”

Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova: “Mai mult decât oricând, trebuie să fim responsabili și solidari, pentru sănătatea noastră și a familiilor noastre!”

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și al PSD Prahova, a reușit să mențină în mod constant, în această perioadă, o comunicare eficientă pentru a face publice dispozițiile și hotărârile adoptate de autoritatea județeană în contextul epidemiei de coronavirus. De la achiziții de aparatură medicală pentru Spitalul Județean, la dispoziția privind dezinfectarea mijloacelor de transport de pe traseele din interiorul județului, dar și la modificarea regulamentului de ordine interioară în cadrul instituției publice pe care o conduce, Bogdan Toader a demonstrat că sănătatea este prioritatea numărul unu în această perioadă.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader a anunțat încă dinainte de instituirea stării de urgență că este în derulare procedura de achiziție a aparaturii destinate Spitalului Județean de Urgență Ploiești, precum și amenajarea unor spații speciale pentru eventualele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Președintele CJ Prahova a inițiat, astfel, un proiect de hotărâre pentru alocarea sumelor necesare pentru achiziționării în regim de urgență a echipamentelor medicale, respectiv a unui aparat Real Time PCR, cu care va putea fi diagnosticată rapid o eventuală infectare cu coronavirus, a 10 ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursă de oxigen, a unui sistem destinat monitorizării funcțiilor vitale ale pacienților internați la Terapie Intensivă, format din monitoare și stație centrală de monitorizare a pacienților. Pentru toate aceste echipamente medicale, s-a aprobat de către Consiliul Județean alocarea a 1,5 milioane de lei. “Mai mult decât oricând, trebuie să fim responsabili și solidari, pentru sănătatea noastră și a familiilor noastre”, a declarat Bogdan Toader.

O altă măsură a fost lansarea numărului scurt 0244/920, pentru o comunicare mai eficientă cu prahovenii care au de semnalat probleme legate de activitatea Consiliului Județean Prahova sau a instituțiilor subordonate. Acesta și-a dovedit încă din primele zile eficiența, locuitorii județului solicitând pe diferite domenii, inclusiv despre coronavirus.

Pentru că specialiștii în sănătate publică recomandă eliminarea deplasărilor inutile, șeful administrației județene, Bogdan Toader, le-a transmis operatorilor de transport public care efectuează curse regulate în întreg județul Prahova să reconfigureze programul microbuzelor și al autobuzelor pe traseele dintre localitățile prahovene. Tot în privința transportului de persoane, s-a luat măsura ca angajații Direcției Plantelor din subordinea CJ Prahova să efectueze dezinfectarea cu echipament propriu a mijloacelor de transport ale operatorilor, astfel încât să fie diminuată cât se poate de mult posibilitatea de răspândire a virusurilor.

Și activitatea angajaților Consiliului Județean Prahova a fost supusă unor noi regulamente interioare, astfel încât contactul direct între funcționari sau între funcționari și public să se restrângă. Corespondența adresată Consiliului Județean Prahova și instituțiilor din subordine se transmite exclusiv prin mijloace electronice sau prin servicii poștale, iar preluarea directă a corespondenței de la petiționari sau reprezentanți ai altor instituții este interzisă.

Și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție subordonată Consiliului Județean Prahova, a venit în ajutorul persoanelor cu handicap, atât prin hotărârea de a prelungi pe întreaga perioadă a stării de urgență valabilitatea certificatelor de handicap și a altor documente emise de DGASPC Prahova.

 

“Sunt măsuri necesare, pentru că trebuie să punem sănătatea noastră pe primul loc. Comunicăm permanent, prin intermediul informărilor de presă, al postărilor pe pagina www.facebook.com/ToaderBogdanAndrei/ și pe site-ul Consiliului Județean Prahova, www.cjph.ro, pentru că prahovenii trebuie să fie informați în legătură cu activitatea noastră și cu măsurile pe care le luăm în contextul epidemiei de coronavirus și nu numai. Sănătatea noastră și a comunității din care facem parte reprezintă prioritatea principală a acestei perioade!”, a precizat președintele PSD Prahova, Bogdan Toader.

Image
Image
Image