fbpx

Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților

Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților
Image
Image

Marcel Ciolacu a fost ales marţi preşedinte al Camerei Deputaţilor, post rămas vacant după demisia lui Ludovic Orban. Liderul social-democrat a fost ales prin vor secret, cu buletine de vot.

 

Ciolacu a obţinut 217 voturi favorabile şi 77 ”împotrivă”, învingând-o categoric pe contracandidata sa de la USR, Cristina Prună. Cinci voturi au fost anulate.

Imediat după anunțarea rezultatului, Ciolacu a preluat conducerea şedinţei de plen.

În prezent președinte al PSD, Marcel Ciolacu a mai fost președinte al Camerei Deputaților din mai 2019 până în decembrie 2020.

Procedura privind alegerea președintelui Camerei Deputaților

Preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe durata mandatului Camerei, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordine alfabetică, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.

În cazul de față, a fost nevoie de alegerea unui nou președinte după ce postul a rămas vacant, la jumătate lunii trecute, când plenul a luat act de demisia din funcţie a lui Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu: "După ce m-am sfătuit cu colegii mei, am luat această decizie"

Întrebat de ce nu vrea să fie premier, Ciolacu a spus că „este decizie politică": "Am avut discuţii despre Guvern. După ce m-am sfătuit cu colegii mei, am luat această decizie”.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.