Marcel Ciolacu: PNL să vină la masa negocierilor să decidem împreună cea mai bună dată pentru alegerile locale

Marcel Ciolacu: PNL să vină la masa negocierilor să decidem împreună cea mai bună dată pentru alegerile locale

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut miercuri un apel ca partidele politice să se reunească în Parlament în cursul săptămânii viitoare pentru a promova o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali şi la data alegerilor, potrivit Digi24.

Judecătorii CCR au decis miercuri că „Parlamentul este cel care va reglementa, prin legea de prelungire a mandatelor autorităților locale, dacă stabilirea datei alegerilor se realizează prin lege organică (de Parlament) sau prin hotărâre de guvern”. Cu alte cuvinte, până la finalul sesiunii parlamentare, Camera Deputaților și Senatul trebuie să adopte o lege prin care să decidă cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni şi preşedinţilor de consilii judeţene.

„În urma deciziei Curţii Constituţionale, fac apel către toate forţele politice, în cursul săptămânii viitoare să ne reunim la Parlament să putem promova împreună o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali, cât şi cu privire la stabilirea datei alegerilor. Cu alte cuvinte, jocul pe sub masă şi cu aranjamentele PNL a luat sfârşit. Toate forţele politice trebuie să se reunească şi să promoveze împreună o lege transparentă în Parlament, constituţională şi care să ţină cont de toate forţele politice şi de toată reprezentarea parlamentară”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pe 21 iunie expiră mandatele tuturor aleşilor locali, iar acest lucru îi obligă pe reprezentanţii partidelor parlamentare ca de săptămâna viitoare să înceapă să promoveze această lege în Parlament, pentru a „evita un dezastru în administraţia locală”.

Image
Image
Image
Image
Image