fbpx

Ministrul Muncii vorbește despre o creștere a pensiilor cu cel puțin 10%, de anul viitor

Ministrul Muncii vorbește despre o creștere a pensiilor cu cel puțin 10%, de anul viitor

Image
Image

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susţine că nu există la nivelul coaliţiei de guvernare tensiuni pe tema creșterii pensiilor, iar PSD va propune o majorare de cel puţin zece procente începând cu anul viitor.

"Aşa cum au anunţat recent preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul Nicolae Ciucă, în momentul construcției bugetului pentru anul 2023 se va lua decizia finală asupra procentului, dar e clar că o majorare la pensii va fi.

Propunerea PSD pusă pe masa coaliţiei va fi cea de cel puţin 10%.

Aceste analize le-am făcut cu Ministerul de Finanțe şi au arătat că avem spaţiu bugetar şi le-am făcut, în aşa fel încât să apărăm puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noștri. Discutăm în general de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri şi a cetățenilor.

Important este că am ajuns cu toții la concluzia că pensiile trebuie majorate", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

“Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, celor care am făcut impactul bugetar, repet, am părerea că va fi o creştere economică mai mare, ne încadrăm, este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor”, a declarat și Marcel Ciolacu, luni seară, la România Tv.

“Când mărești, mărești și la cel cu 1.500 de lei, și la cel cu 20.000 de lei. Trebuie să creezi o echitate socială. Intervii pe categorii, în acel moment. Așa cum am facut în primul pachet social, când am intrat la guvernare. Am spus că trebuie mărită pensia minimă, trebuie văzut câți se încadrează dintre români, unde e situația vulnerabilă… Sunt mai multe măsuri. O discuție limitat la cât se măresc pensiile nu e corectă. Trebuie să venim cu un pachet întreg. Vreau să-l discutăm în coaliție de la 1 ianuarie”, a spus liderul PSD afirmând că decizia privind aplicarea unei majorări la pensii este luată deja. 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.