fbpx

Nicolae Ciucă, întâlnire cu liberalii din Prahova. “Le-am cerut să facă performanță în administrația locală, e principalul criteriu după care vor fi judecați la vot, în 2024”

Nicolae Ciucă, întâlnire cu liberalii din Prahova. “Le-am cerut să facă performanță în administrația locală, e principalul criteriu după care vor fi judecați la vot, în 2024”

Image
Image

Președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă a participat, miercuri, în Prahova, la o întâlnire cu liberalii din filiala județeană. Acesta le-a cerut colegilor de partid performanță în administrația locală, indicând-o drept “cea mai bună strategie electorală”.

 

“Am toată deschiderea pentru a sprijini proiectele care duc la dezvoltarea comunităților locale și apreciez dinamismul administrațiilor locale care au înțeles să creeze noi oportunități economice pentru cetățeni și companii. Am transmis aceste mesaje colegilor din organizația PNL Prahova, cu care m-am întâlnit în această seară la Valea Doftanei, să discutăm despre soluțiile liberale pentru problemele de administrație locală.

PNL și-a făcut și își face în continuare datoria la guvernare, stimulând economia și asigurând creștere economică, menținând stabilitatea politică și gestionând cu responsabilitate provocările în plan extern. Le-am cerut liberalilor din Prahova să facă performanță în administrația locală, fiindcă acesta e principalul criteriu după care vor fi judecați la vot, în 2024. Cea mai bună strategie electorală e buna guvernare”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea de miercuri seară la care a luat parte și președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

În discursul său către liberalii prahoveni, acesta a lăudat judeţul Prahova, dându-l exemplu în ceea ce priveşte atragerea investiţiilor, și a avertizat că urmează un an de muncă, nu de dezbateri electorale. ”România trebuie să devină un mare şantier, nu o şezătoare de politicieni care se uită la sondajele de opinie”, ar fi declarat Ciucă, potrivit unor surse citate de News.ro.

Premierul s-a referit și la rotativa guvernamentală, care va avea loc în această primăvară. ”Vom lucra pentru a adapta programul de guvernare al Coaliţiei, nu pentru un nou program. Dorim ca preluarea ministerului Transporturilor de către un membru al PNL să dea un nou impuls realizării de infrastructură din România”, a declarat acesta, potrivit acelorași surse.

Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024. Convenția este să fie înlocuiți şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului, mai notează News.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.