OFICIAL! Iulian Dumitrescu va candida din partea PNL pentru preşedinţia CJ Prahova. Andrei Volosevici, validat drept candidatul PNL pentru Primăria Ploieşti

OFICIAL! Iulian Dumitrescu va candida din partea PNL pentru preşedinţia CJ Prahova. Andrei Volosevici, validat drept candidatul PNL pentru Primăria Ploieşti

Biroul Permanent Naţional al PNL a validat, luni, pe 9 martie 2020, propunerile organizaţiei judeţene Prahova, în perspectiva alegerilor locale din acest an. Astfel, Iulian Dumitrescu, preşedintele organizaţiei judeţene, va fi candidatul Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, iar Andrei Volosevici va candida pentru funcţia de primar al Municipiului Ploieşti.

În prezent senator, președintele PNL Prahova și prim-vicepreședinte PNL pentru mediul de afaceri și societate civilă, Iulian Dumitrescu este absolvent al Facultăţii de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București. De asemenea, deţine şi o licenţă din partea Facultăţii de Ingineria Materialelor din cadrul Universităţii Politehnice București (UPB). Liderul PNL Prahova a absolvit şi un curs de "General Management Program" la Harvard Business School din cadrul Universităţii Harvard (Boston, SUA). În anul 2013, a absolvit programele "Senior Executives in National and International Security" și "Senior Managers in Government" la Harvard Kennedy School of Government din cadrul Universităţii Harvard (Boston, SUA). Este senator al României începând cu anul 2012, obţinând un mandat de senator de Prahova la parlamentarele din 2016.

Sub conducerea lui Iulian Dumitrescu, progresul PNL Prahova a fost constant în ultimii ani. În 2016, la parlamentare, PNL obținea 22,19%, iar PSD lua 43,45%. În 2019, la europarlamentare, PNL trecea deja pe primul loc cu 28,35% față de cele 20,74% ale PSD. Pentru ca, în turul I al prezidențialelor, avându-l candidat pe Președintele în funcție, Klaus Iohannis, PNL să obțină aproape 40%, în timp ce PSD a luat abia 22%. La alegerile prezidenţiale recent încheiate, PNL a câştigat în 92 din cele 104 localităţi din Prahova.

Andrei Volosevici, de profesie avocat începând cu anul 2000 şi cel mai bun primar din istoria post-decembristă a oraşului, a revenit recent în Partidul Naţional Liberal şi candidează pentru funcţia de primar al Municipiului Ploieşti. Cu siguranţă, Volosevici ar fi obţinut această funcţie, cu sprijinul PNL, şi în 2016, dacă nu ar fi existat un dosar penal profund nedrept care l-a determinat să facă un pas înapoi până la o decizie a Justiţiei. Achitat de capetele de acuzare care i-au fost imputate, Andrei Volosevici este decis să redea încrederea ploieştenilor în administraţia publică locală şi să dezvolte proiecte de infrastructură extrem de necesare oraşului.

Reprezentanții PNL Prahova spun că tandemul Iulian Dumitrescu – Andrei Volosevici şi-a asumat un obiectiv ambiţios: "Prahova pe primul loc. Partidul Naţional Liberal are drept ţinte câştigarea Consiliului Judeţean Prahova, a Primăriei Ploieşti, a minimum jumătate din primării şi coagularea unor majorităţi, alături de partenerii politici de pe zona de centru-dreapta, pentru a oferi judeţului şansa dezvoltării sub o administraţie liberală performantă".

 

 

 

Image
Image
Image