Parlamentul a votat prelungirea mandatelor aleșilor locali

Parlamentul a votat prelungirea mandatelor aleșilor locali

Camera Deputaților a adoptat, luni, potrivit HotNews, proiectul de lege care prevede prelungirea mandatelor aleșilor locali până la data de 1 noiembrie. Cu 204 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă” și 66 de abțineri proiectul a trecut de Parlament și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Liberalii au încercat să amendeze proiectul de lege însă, fără rezultat.  

În dezbaterea comisiilor, liberalii au depus un amendament potrivit căruia data alegerilor să fie decisă prin Hotărâre de Guvern, însă a fost respins.

Proiectul de lege prevede ca data alegerilor locale din acest an se stabileşte prin lege organică cu cel puțin 60 de zile înaintea votării.

Marcel Ciolacu (PSD), Florin Roman (PNL), Alfred Simonis (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) au inițiat săptămâna trecută proiectul de lege care prevede ca mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene să se prelungescă până la data de 01 noiembrie 2020.

Sursă foto HotNews.ro.

Image
Image
Image