fbpx

Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova se reunesc în şedinţă comună la Chişinău

Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova se reunesc în şedinţă comună la Chişinău

Image
Image

Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova vor avea, sâmbătă, o şedinţă comună la Chişinău. Aceasta are loc la o zi după ce Comisia Europeană a recomandat ca Moldova să primească statutul de ţară candidată la aderarea la UE.

Legislativul de la Bucureşti este reprezentat de preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de mai mulţi senatori şi deputaţi. La finalul şedinţei, va fi adoptată o declaraţie comună a celor două parlamente, conform unui comunicat al Senatului, citat de Agerpres.

În cadrul vizitei delegaţiei Parlamentului României în Republica Moldova este prevăzută şi o ceremonie de depunere de coroane de flori de către preşedinţii celor două camere la monumentul lui Ştefan cel Mare.

Şedinţă comună la Chişinău, pentru pregătirea candidaturii Moldovei la UE

Această şedintă comună a celor două parlamente are loc la o zi după ce Comisia Europeană a recomandat ca Moldova să primească statutul de ţară candidată la aderarea la UE, informează Digi24.

Republica Moldova "dispune de o bază solidă pentru a garanta stabilitatea instituţiilor sale, democraţia, statul de drept, drepturile omului" şi "au fost realizate progrese pentru a asigura un bun climat de afaceri" dar "rămân de întreprins reforme economice esenţiale", a precizat executivul UE într-un comunicat.

''Cu condiţia ca liderii ţării să menţină cursul'' în ceea ce priveşte reformele economice şi lupta împotriva corupţiei, ''credem că ţara are potenţialul de a se ridica la înălţimea cerinţelor'' unei candidaturi, a declarat preşedinta CE, Ursula von der Leyen, vineri, într-o conferinţă de presă.

Acest aviz va fi discutat la summitul UE din 23-24 iunie, iar liderii celor 27 de state membre vor trebui să dea undă verde în unanimitate, mai arată Digi24.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.