PLATI CASH | Premierul Ciolacu anunță o modificare a limitelor legale

PLATI CASH | Premierul Ciolacu anunță o modificare a limitelor legale
PLATI CASH | Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că în prima ședință de Guvern vor fi revizuite prevederile privind limitarea plăților în numerar
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

PLATI CASH Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că în prima ședință de Guvern vor fi revizuite prevederile privind limitarea plăților în numerar, urmând să fie făcute două modificări.

PLATI CASH Primul-ministru a declarat că va propune modificarea măsurilor intrate în vigoare de la 1 noiembrie privind limitarea plăților în numerar, anunțând că aceste modificări de acum vin în urma unor discuții cu oamenii de rând și cu reprezentanții mediului de afaceri. Premierul a recunoscut și că lucrurile merg „într-o direcție greșită”, cu referire la actualele prevederi.

„Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi”
Marcel Ciolacu, primul-ministru al României

„În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară. Prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită”, a afirmat premierul, citat de G4Media. „Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi”, a detaliat Marcel Ciolacu.

PLATI CASH Potrivit noilor reglementări, din 11 noiembrie, se introduce o măsură prin care plățile cash se reduc drastic la companii și la persoanele fizice, chiar până la 1.000 lei de persoană, anunță G4Media. Se pot face încasări și plăți între o persoană juridică și o persoana fizică în plafonul zilnic de 5.000 lei către/de la o persoană. Totodată, sumele în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi, la sfârşitul fiecărei zile, plafonul de 50.000 lei.

Image