Image

Președintele România în Acțiune explică de ce a fost aleasă Simona Dolniceanu drept candidat la funcția de primar al Ploieștiului

simona dolniceanu candidat ploiesti romania in actiune
Sursa foto: Facebook/ Mihai Apostolache
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Perioadele de criză reclamă oameni de administrație, nu amatori, sau o candidatură propusă din respect pentru ploieșteni, afirmă Mihai Apostolache, președintele Partidului România în Acțiune, la două săptămâni după ce a anunțat că actualul director al Finanțe Locale Ploiești, Simona Dolniceanu, va candida din partea acestei formațiuni politice pentru Primăria Ploiești.

„Lansarea candidaturii a beneficiat de o expunere mediatică remarcabilă, dar și de sute de mesaje de susținere. Au existat și încercări de influențare a candidatului pentru renunțare la candidatură, venite din zona puterii locale actuale, fapt care ne întărește convingerea că decizia de a candida este una corectă. La numai o săptămână de la prezentarea Simonei Dolniceanu, o alta doamnă și-a anunțat candidatura și, probabil, și alte doamne vor intra în competiția electorală. Așa cum în 2020 am fost deschizători de drumuri cu Prahova în Actiune, ca singurul partid local din județ, la fel suntem, în 2024, deschizători de drumuri prin prezentarea și susținerea unui candidat femeie pentru functia de primar la Ploiești”, a declarat Apostolache.

Acesta a prezentat obiectivele pentru municipiu. În viziunea echipei Prahova în Acțiune, „pe termen scurt, Ploieștiul are nevoie de organizare, disciplină și siguranță (Ploiești 2026). Obiectivul pe termen mediu este acela ca Ploieștiul să devină o comunitate demnă, respectată și prosperă (Ploiești 2030).
Iar obiectivul pe termen lung este construirea Noului Ploiești - un oraș al sportului, culturii, al educației de excelență și al susținerii industriilor creative.  Un oraș care pune accentul pe oameni și care are o viziune metropolitană de dezvoltare (Ploiești 2040)”.

„Ploiesti 2026, Ploiesti 2030 și Ploiești 2040 sunt ținte care pot fi atinse doar cu un profesionist din administrația locală, cu o persoană care, în ciuda schimbărilor din conducerea administrației ploieștene, a arătat că are calitățile necesare de a conduce eficient și de a asigura continuitatea unuia dintre cele mai importante servicii publice municipale: serviciul de finanțe publice locale.

În 14 ani de când conduce acest serviciu public, Simona Dolniceanu a reușit,  împreună cu echipa sa, să transforme entitatea amintită într-un serviciu public apropiat de cetățean.

Cei 23 de ani de administrație publică locală i-au permis să cunoască întreg mecanismul administrativ și să poată să răspundă prompt provocărilor actuale și viitoare. Pentru că o administrație eficientă și în slujba cetățeanului este despre soluții, nu despre probleme, despre folosirea oportunităților și diminuarea riscurilor, despre evitarea crizelor, nu despre generarea lor, cum se întâmplă în mandatul actualului primar.

Am propus un om de administrație pentru că administrația ploieșteană nu mai are timp de experimente, nu mai poate pierde alți patru ani cu persoane care se califică la locul de muncă. Din primul moment al mandatului,  primarul ales trebuie să acționeze pentru restabilirea ordinii, disciplinei și pentru creșterea siguranței cetățeanului.

Am propus un om din zona finanțelor locale pentru că Ploieștiul are probleme financiare serioase și este nevoie de o minte ancorată în realitatea bugetară. Este nevoie de viziune și realism, nu de amatorism și demagogie. Perioadele de criză pot fi gestionate și depășite cu oameni pregătiți, care au demonstrat certe calități manageriale, care au condus și unit colective de oameni, care au rezolvat probleme punctuale din administrație.

Am propus-o pe Simona Dolniceanu pentru că este un om pregătit, hotărât și apropiat de cetățean. Este omul care va deschide cel mai mare șantier în comunitatea ploieșteană, pentru construirea Noului Ploiești. Un șantier în care constructori vor fi toți ploieștenii. Pentru că lucrurile mărețe se realizează ÎMPREUNĂ!” sunt argumentele aduse de președintele Partidului România în Acțiune în susținerea candidaturii Simonei Dolniceanu pentru funcția de primar al Ploieștiului.

 

Image
Image