Premierul Ciolacu se întâlnește astăzi cu sindicaliștii din Educație

Premierul Ciolacu se întâlnește astăzi cu sindicaliștii din Educație
Premierul Marcel Ciolacu are luni consultări cu reprezentanții sindicatelor din Educație, care așteaptă soluții pentru creșterea salariilor de la 1 ianuarie
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Premierul Marcel Ciolacu are programate pentru luni consultări cu reprezentanții sindicatelor din Educație, care așteaptă soluții pentru creșterea salariilor de la 1 ianuarie, așa cum le-a promis Guvernul pentru a încheia greva generală.

Discuțiile de luni vin la o săptămână de la precedentele consultări avute de primul-ministru cu sindicaliștii din sistemul de învățământ.

După discuțiile de săptămâna trecută, ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că se caută soluții la nivelul Guvernului pentru ca salariile profesorilor să crească de la 1 ianuarie 2024, așa cum le-a fost promis în perioada grevei din luna mai. Majorarea salariilor este legată de legea salarizării care însă nu este finalizată, informează G4Media.

„În lipsa existenței legii salarizării, se discută identificarea unei soluții tehnice ca să se respecte promisiunea făcută de către coaliție și anume să existe o creștere la 1 ianuarie pentru personalul din școli și pentru cadrele didactice și didactice auxiliare, în așa fel încât să putem să ne respectăm promisiunile”, a spus Ligia Deca într-un interviu la Europa Liberă.

Image