fbpx

Propunerea PNL pentru funcția de premier este Nicolae Ciucă

Propunerea PNL pentru funcția de premier este Nicolae Ciucă
Image
Image

Ministrul interimar al Apărării Nicolae Ciucă a fost propus de liderul PNL Florin Cîțu pentru funcția de premier. Ciucă a fost votat în unanimitate de Biroul Executiv al PNL.

 

Anunțul oficial privind propunerea lui Ciucă pentru funcția de premier a fost făcut imediat după ședința liberalilor, de Rareş Bogdan şi de Gheorghe Flutur. Decizia conducerii PNL, privind această propunere, vine după o discuţie pe care preşedintele PNL Florin Cîţu a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, în urma blocării negocierilor cu cei de la PSD.

Rareș Bogdan a explicat că Nicolae Ciucă a fost propus și votat ”din multiple motive ce ţin de rigurozitate, cunoaşterea statului român, de momentul actual şi datorită capacităţii sale manageriale pe care a reuşit să şi-o demonstreze ca Şef de stat Major al Armatei Române”.

Nicolae Ciucă, premierul desemnat care și-a depus mandatul cu o zi înainte să meargă în Parlament

Nicolae Ciucă a mai fost desemnat de preşedinte să formeze Guvernul, după eşecul premierului desemnat Dacian Cioloş. Atunci, el nu a reuşit să coalizeze o majoritate și şi-a depus mandatul, cu o zi înainte de a cere votul Parlamentului.

Joi după-amiază vor avea loc noi negocieri cu PSD, urmând ca, din partea PNL, acestea să fie conduse de noul premier propus de liberali.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.