PSD îşi anunţă miercuri candidatul pentru Primăria Ploieşti

PSD îşi anunţă miercuri candidatul pentru Primăria Ploieşti

Partidul Social Democrat urmează să îşi anunţe oficial, săptămâna viitoare, candidatul pentru funcţia de primar în Ploieşti. Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a dezvăluit pentru "Telegrama" că anunţul va fi făcut miercuri, într-o conferinţă de presă. El a vorbit şi despre evoluţia negocierilor cu ALDE şi Pro România pentru formarea unei alianţe electorale.

Înainte de pandemie, reprezentanţii PSD Prahova prezentaseră o listă cu viitori candidaţi la primării, pentru 84 dintre cele 104 localităţi din judeţ. Lipseau municipiile Ploieşti şi Câmpina şi alte 18 localităţi prahovene în care filialele se mişcaseră mai greu sau unii primari cu state vechi încă nu se hotărâseră dacă să mai candideze sau nu pentru un nou mandat. Acum, când deja alegerile locale au fost decalate, pentru finalul lui septembrie, social-democraţii au reluat pregătirile. La Ploieşti, candidatul social-democrat va fi prezentat oficial miercuri, a anunţat astăzi Bogdan Toader, preşedintele organizaţiei Prahova. Anunţul vine în contextul în care s-a spus în mai multe rânduri că alegerea va fi făcută între actualul viceprimar Cristian Ganea şi actualul senator Radu Oprea. De altfel, în ultimele luni, ambii au încercat să îşi promoveze imaginea şi să-şi crească notorietatea, dând totodată şi asigurări că vor face echipă indiferent cine va fi ales, lucru demonstrat şi de mai multe acţiuni derulate împreună. Neoficial, în ultimele două săptămâni au apărut zvonuri că Oprea ar fi cel preferat de organizaţie, în urma sondajelor de opinie efectuate. Bogdan Toader a refuzat să dea detalii, păstrând surpriza pentru miercuri.

Negocieri cu ALDE şi Pro România

Indiferent cine va fi viitorul candidat, acesta va trebui, foarte probabil, să fie acceptat şi de ALDE şi Pro România. La nivel central, cele trei formaţiuni au început negocierile pentru o alianţă electorală la alegerile locale din acest an, iar Bogdan Toader spune că discuţiile au început şi în teritoriu. "Avem discuţii la nivel local şi cu ALDE şi cu Pro România. Sunt multe lucruri de analizat. Discutăm, aşa cum fac şi cei din organizaţia centrală, care ne-au cerut să discutăm şi în teritoriu", ne-a declarat Bogdan Toader.

Întrebat dacă aceste negocieri vor viza doar listele de candidaţi pentru consilieri locali şi judeţeni sau şi candidaturile pentru primării, Bogdan Toader a adăugat că, fiind vorba despre o alianţă, toate posturile sunt puse în discuţie.

Surpriză la Ciorani

Apropo de întârzierile în desemnarea unor candidaţi, în Ariceştii Rahtivani, unde PSD are primar de ani buni, întreaga conducere a organizaţiei locale a fost dizolvată, prin decizie a Biroului Politic Judeţean. Având în vedere că edilului Alexandru Cristea a decis să nu mai candideze, celor din filială li s-a reproşat că PSD nu a reuşit să desemneze un candidat în locul său. Astfel, se pare că toţi cei cinci consilieri locali PSD din Ariceştii Rahtivani, una dintre cele mai bogate localităţi din Prahova, au rămas fără sprijinul politic, iar în partid s-ar fi înscris aleşii locali de la PND, tot cinci la număr. De altfel, candidatul formaţiunii ar urma să fie Justin Cojan, ales în Consiliul Local în2016 din partea Partidului Naţional Democrat.

Marea surpriză ar urma să vină de la Ciorani, de asemenea o localitate care nu se afla pe lista iniţială de 84 prezentată de conducerea PSD Prahova acum câteva luni. Surse din cadrul partidului anunţă că primarul în funcţie, Marin Voicu, plecat în iarnă la PNL, s-a întors şi va candida din partea PSD. Edilul nu a putut fi contactat.

Image
Image
Image