PSD şi-a anunţat candidaţii la 84 de primării din Prahova, din totalul de 104. Vezi lista!

PSD şi-a anunţat candidaţii la 84 de primării din Prahova, din totalul de 104. Vezi lista!
Previous Next

ALEGERI LOCALE 2020 Într-o confernţă de presă organizată vineri, conducerea PSD Prahova a anunţat candidaţii formaţiunii pentru funcţiile de primari în 84 dintre cele 104 localităţi ale judeţului. În restul localităţilor, inclusiv Ploieşti, precum şi la preşedinţia Consiliului Judeţean, candidaţii vor fi anunţaţi oficial până în 15 martie, a declarat preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader.

În cadrul conferinţei de presă, Bogdan Toader a anunţat că, din informaţiile existente la acest moment, doar doi primari PSD din judeţ au plecat la PNL, este vorba despre edilii din Ciorani şi Păuleşti, cu toate că, în primul caz, liderul social-democrat a dat de înţeles că încă mai sunt discuţii. În schimb, a existat şi o trecere în sens opus, primarul până acum PNL din oraşul Mizil fiind astăzi prezent în sediul PSD Prahova şi anunţat drept viitorul candidat al formaţiunii la alegerile locale din 2020. De asemenea, dat de zvonuri deja trecut la liberali, primarul din Valea Călugărească a fost la rândul său prezentastăzi în sediul PSD şi a declarat că nu a intenţionat să plece.

Bogdan Toader a mai declarat că patru dintre actualii primari PSD au decis să nu mai candideze, în urma unor "discuţii despre aşteptările alegătorilor", la Telega, Ceraşu, Ceptura şi Vadu Săpat, afirmând şi că mai e în discuţie situaţia din Ariceştii Rahtivani, una dintre cele mai bogate comune din România, unde a rămas ca primarul actual să anunţe în curând dacă mai vrea sau nu să candideze pentru un nou mandat.

În total, PSD Prahova a prezentat public o listă cu 84 de candidaţi, specificând că restul de 20 vor fi anunţaţi până în 15 martie. La Ploieşti, în calcule sunt senatorul Radu Oprea şi viceprimarul Cristian Ganea, iar un sondaj de opinie încă e în derulare. Nici la Păuleşti şi Ciorani, unde filialele locale sunt probabil în reorganizare, nu se cunosc candidaţii. Pentru funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean, Bogdan Toader, actualul ocupant, a declarat că doreşte să candideze şi că a fost validat de colegii din conducerea judeţeană a PSD, dar că se poate discuta despre o candidatură oficială numai după ce soseşte şi validarea din partea organizaţiei naţionale.

Image
Image
Image