PSD cere eliminarea pensiilor speciale pentru magistraţi şi aviatori, pe care le-a etichetat ca „greşeli”

PSD cere eliminarea pensiilor speciale pentru magistraţi şi aviatori, pe care le-a etichetat ca „greşeli”

După eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, politicienii continuă "cruciada" populistă, ţintind acum şi alte categorii de pensii de serviciu acordate de-a lungul anilor şi omiţând complet motivele pentru care, la un moment dat, ele au fost considerate necesare. Senatorul de Prahova Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a lansat o provocare oficială pentru coaliţia de guvernare, solicitând eliminarea pensiilor speciale pentru magistraţi, aviatori şi lucrători ai Curţii de Conturi şi mergând până la a le eticheta drept „greşeli”.

Declaraţiile au fost făcute vineri, la Ploieşti, într-o conferinţă de presă susţinută alături de deputaţii Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, şi Rodica Paraschiv.

„Am votat, alături de colegii parlamentari de Prahova, proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor şi vreau să lansez o provocare pentru cei de la PNL - campionii pensiilor speciale în realitate în România, cei care au introdus cele mai multe categorii de pensionari speciali şi mai costisitoare pentru societate - şi aş vrea să le spun că ar trebui să îndrepte o greşeală, cea a lui Valeriu Stoica, care a introdus categoria magistraţilor, sau cea introdusă de către Alina Gorghiu, a aviatorilor, sau Florin Roman a avut iniţiativa privitoare la cei care lucrează în Curtea de Conturi. Aceasta este provocarea, să vină repede cu o ordonanţă de urgenţă sau cu iniţiative în Parlament, să le susţină şi să le voteze, pentru eliminarea pensiilor speciale. Sunt la putere, pot s-o facă, depinde doar de ei”, a declarat senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat.

Declaraţiile vin pe fondul unui puternic curent de opinie pentru eliminarea aşa-ziselor pensii speciale, rareori bazat pe nişte cifre concrete privind impactul bugetar al acestor măsuri şi adesea influenţat de unele exemple punctuale de „pensii nesimţite” prezentat de mass-media, uitând complet faptul că, într-o ţară cu uriaşe probleme de corupţie, în multe dintre cazuri aceste beneficii au fost introduse, ca principiu, pentru a le oferi o motivaţie suplimentară anumitor categorii de bugetari consideraţi esenţiali.

Image
Image
Image