fbpx

PUSL cere mai multă implicare din partea ministrului Mediului, pentru începerea măsurătorilor pe Bâstroe și Chilia. “A aștepta nu este o soluție!”

PUSL cere mai multă implicare din partea ministrului Mediului, pentru începerea măsurătorilor pe Bâstroe și Chilia. “A aștepta nu este o soluție!”

Image
Image

Conducerea PUSL a solicitat Ministerului Mediului să se implice mai  mult în demararea acțiunilor de efectuarea a măsurătorilor pe Bâstroe și Chilia, după ce ministrul Tanczos Barna a declarat, marți, că încă aşteaptă acordul scris al părţii ucrainene.

“Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor încă așteaptă acordul părţii ucrainene, e drept, «cu navele pregătite» de Ministerul Transporturilor.

A aștepta nu este o soluție!

Îi cer ministrului Tanczos Barna să se implice mai mult, să ceară sprijin și Ministerului de Externe și să urgenteze formalitățile. Suntem deja în al doisprezecelea ceas și nu are voie să se împace cu situația.

Dacă pentru a începe măsurătorile e nevoie de acceptul Forţelor Navale Ucrainene, atunci trebuie să insiste pentru a grăbi primirea acestuia.

Nu putem aștepta până când scăderea debitului pe Sulina va fi atât de semnificativă încât să poată fi văzută cu ochiul liber și de la București!

Îi cer domnului ministru să citească opiniile academicienilor și cercetătorilor români. Biosfera Deltei este în pericol! Debitul Brațului Sulina e în scădere. Orice așteptare costă! Costă poporul român!

România are nevoie de fapte concrete. Fapte, nu vorbe”, a transmis deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.