Răzvan Stănciulescu, fost candidat la Primăria Ploieşti, exclus din Prahova în Acţiune

Răzvan Stănciulescu, fost candidat la Primăria Ploieşti, exclus din Prahova în Acţiune

La nivelul Partidului Prahova în Acţiune a fost demarată procedura pentru excluderea lui Răzvan Toma Stănciulescu, fostul candidat al formaţiunii pentru Primăria Ploieşti, în prezent consilier local.

Reprezentanţii partidului au evitat să discute, în acest punct al procedurii, despre motivele care au stat la baza acestei propuneri de excludere. "A fost demarată procedura de excludere, dar sunt mai multe etape statutare care trebuie urmate", a declarat preşedintele Partidului Prahova în Acţiune, Mihai Apostolache. Acelaşi lucru este punctat şi de purtătorul de cuvânt al partidului, Iuliu Andrei Dan: "Cu siguranţă, aşa cum am dat dovadă de transparenţă până acum, va exista aceeaşi transparenţă şi vom comunica motivele în momentul în care va exista o decizie finală, însă în momentul de faţă n-ar fi corect să le discutăm public nici faţă de partid, nici faţă de domnul Stănciulescu. E greu de estimat când va exista o decizie oficială, pentru că asta depinde în primul rând de domnul Stănciulescu".

Răzvan Toma Stănciulescu nu a comentat subiectul.

Neoficial, din ce-am reuşit să auzim prin partid, se pare că acestuia i s-ar fi reproşat o serie de decizii luate la nivelul forului legislativ ploieştean, în contradicţie cu poziţia oficială a partidului şi cu negocierile politice anterioare.

În prezent consilier local aflat la primul mandat, el a candidat din partea formaţiunii şi pentru postul de primar al Ploieştiului la alegerile locale din septembrie 2020, el fiind, de altfel, membru fondator al partidului şi unul dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai acestuia. Avocat de profesie, Stănciulescu a fost implicat în mai multe proiecte inedite alături de Asociaţia Prahova în Acţiune, luând parte la transformarea din asociaţie în partid politic, oficializată în decembrie 2019, ba chiar fiind şi primul preşedinte din istoria partidului.

Conform legislaţiei în vigoare, excluderea din partidul de pe listele căruia a fost ales un consilier duce, automat, şi la pierderea mandatului de ales local.

Image
Image
Image