fbpx

Reacţia PNL Ploieşti după ce proiectul privind viitorul spital municipal a fost contestat de Prefectură

Reacţia PNL Ploieşti după ce proiectul privind viitorul spital municipal a fost contestat de Prefectură

Image
Image

PNL Ploieşti reacţionează public după ce hotărârea adoptată săptămâna trecută de Consiliul Local privind viitorul spital municipal a fost declarată nelegală de Prefectură şi reclamă că "gestul Prefecturii întârzie continuarea procedurilor necesare". Liberalii notează că modificările aduse proiectului de hotărâre iniţial au fost făcute în spiritul transparenţei, subliniind că e nevoi de o dezbatere serioasă înainte de luarea unei decizii care ar putea angaja cheltuieli bugetare de peste 250 de milioane de euro.

Decizia Prefecturii se leagă exclusiv de modul în care a fost adoptată hotărârea, juriştii instituţiei considerând că s-a încălcat Codul administrativ, prin faptul că în timpul dezbaterilor din Consiliul Local Ploieşti au fost aduse modificări semnificative faţă de forma iniţială a proiectului. Implicit, în adresa oficială transmisă miercuri, Prefectura a solicitat retragerea hotărârii. Interesant este că juriştii instituţiei nu au contestat logică hotărârii, ci doar modul în care s-a ajuns la forma ei finală. Asta înseamnă, pe o logică simplă, că dacă proiectul ar trece din nou prin procedura de vot, incluzând de la bun început modificările aduse de consilieri la şedinţa din 19 iulie, Prefectura n-ar mai avea temei să-l atace iar. Chiar şi aşa, PNL Ploieşti acuză instituţia, într-un comunicat de presă transmis miercuri, semnat de grupul consilierilor locali, că întârzie procedurile. Liberalii subliniază că modificările aduse în timpul şedinţei CL, prin amendament, au avut rolul de a asigura transparenţă în privinţa procedurii.

PNL: Îndatorarea bugetului local necesită o dezbatere publică serioasă

"Grupul consilierilor locali PNL reiterează susținerea necondiționată a construcției unui Spital Municipal de Urgentă in Ploiești și dezavuează orice declarație politica apărută in spațiul public care susține contrariul. Reamintim ca acest proiect de  construcție a unui spital nou in oraș a fost și rămâne dezideratul echipei PNL și al tuturor celor care ne-au susținut și girat prin votul lor. Dorim, însă, ca acest lucru să se întâmple in deplină legalitate și transparentă decizională, motiv pentru care am votat in Consiliul Local modificările (amendamentele) făcute in ceea ce privește proiectul de HCL inițiat de dl primar Andrei Volosevici", se arată în deschiderea comunicatului.

"Nu putem sa-l lăsam pe domnul primar in eroarea de a supune la vot o HCL care nu respecta in totalitatea denumirea și valoarea documentului  realizat de IFC aflată in subordinea Băncii Mondiale. Prin votul nostru nu am făcut altceva decât sa punem in acord contractul negociat și semnat de primarul Andrei Volosevici și aprobat de consilierii locali cu hotărârea de consiliu propusă spre dezbatere. Dorim ca orice decizie referitoare la construirea Spitalului Municipal de Urgență sa fie luată in deplină transparența și am impus (in acord cu reprezentații IFC) scoaterea de sub incidența confidențialității a informațiilor de interes public referitoare la dimensiunea spitalului, numărul de paturi, valoarea proiectului și durata de realizare. Apreciem că îndatorarea pe o perioada de 17 ani a bugetului local cu o suma de peste 250 milioane de euro este o decizie pe care trebuie să o luam după o dezbatere publică serioasă și cu acordul cetățenilor", se mai arată în comunicat.

"Considerăm subiectivă intervenția Instituției Prefectului Prahova  și, ca in orice țara civilizată, așteptăm cu interes și ne vom supune deciziei instanței de judecată. Din păcate, gestul Prefecturii Prahova nu face altceva decât să întârzie continuarea procedurilor necesare demarării construcției spitalului municipal. Grupul consilierilor locali PNL nu poate lăsa neamendat un proiect aflat in ilegalitate și menținut într-o zonă de secretomanie nejustificată. Absolut NIMIC din proiectul care vizează construirea unui SPITAL MUNICIPAL DE URGENŢĂ la Ploiești nu poate fi secret/confidenţial. Orice decizie care vizează cheltuirea banilor publici trebuie să fie total transparentă și legală", se încheie comunicatul PNL.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.